Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Petrol rezervimiz bilinenden çok olabilir

Petrol rezervimiz bilinenden çok olabilir
18 Eylül 2014 09:19
A+
A-

PETROLTürkiye’de petrol çıkaran ABD’li şirket Trans Atlantic Petroleum’un Başkan Yardımcısı Lee Muncy, Türkiye’nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini, bugüne kadar açılan kuyu sayısının çok az olduğunu söyledi.

Muncy, Ocak 2014 itibariyle Türkiye’nin bilinen 295 milyon varil petrol ve 241 milyar metreküp doğalgaz rezervinden çok daha fazla potansiyele sahip olabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin oldukça karmaşık jeolojik yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Muncy, ülkenin hala “az arama yapılmış” ya da “henüz arama yapılmamış bölge” olarak tanımlanabileceğini belirtti. Muncy, “Türkiye’deki kara arazilerinin yüzde 20’si, deniz arazilerinin ise sadece yüzde 1’i arandı” dedi.

Muncy, Türkiye’de modern anlamdaki aramaların başladığı 1934’ten bu yana sadece 4 bin 400 kuyu açıldığını ifade ederek, ABD’nin sadece Teksas eyaletinde yaklaşık 1,5 milyon kuyu açıldığını kaydetti.

Türkiye’de en kısa sürede modern teknikler ve sismik bilgilerle yeni aramalar yapılması gerektiğine işaret eden Muncy, böylece hata yapma ya da petrol bölgesini atlama payının azalacağını söyledi.

Muncy, özellikle yatay arama teknolojilerinin geliştirilmesiyle büyük kayalar ile göllerin altlarına da erişilebileceğini belirtti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI