Dolar 32,5767
Euro 34,9899
Altın 2.462,54
BİST 9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Mekansal İşler’e yatırım desteği…

Mekansal İşler’e yatırım desteği…
27 Şubat 2015 00:03
A+
A-

99661

Girişim Fabrikası ilk yatırımını kurumlar için harita tabanlı karar destek sistemleri geliştiren Mekansal İşler’e gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en önde gelen hızlandırma programlarından Girişim Fabrikası girişimcilere verdiği mentor destekli eğitimlerin yanında girişimlere tohum sermaye  yatırım desteği de vermeye başladı. Yoğun rekabet içindeki kurumların, girişimlerin ve STK’ların iş modellerini güçlendirmelerini, az kaynakla kısa zamanda yenilikçi iş modelleri geliştirmelerini sağlayan, çalıştay ve mentorluk odaklı bölgesel iş hızlandırma programı Girişim Fabrikası, Mekansal İşler’e % 8 hisse karşılığı yatırım yaptı. Mekansal İşler ağırlıklı olarak “Coğrafi Bilgi Sistemleri” alanında ürün, çözüm ve hizmet geliştiren bir teknoloji firması. Faaliyet alanlarında olan hizmetlerle, işletmelerin yaşadığı problemlere coğrafi bilgi sistemleri destekli çözümler sunarak, operasyonel maliyetlerini azaltacak yaklaşımlar geliştiriyor. Özellikle sigorta şirketlerinin oldukça dikkatini çeken Mekansal İşler, çok sayıda sigorta şirketi ile ilk test çalışmalarını başarı ile tamamladı.

Coğrafi verileri harita üzerinde görselleyerek, işletmelerin müşterileri ile ilgili mekansal analizler yapmaya yardımcı olan Mekansal İşler’in son zamanlarda sektöründe dikkat çeken bir girişim olduğunu belirten Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin yatırım kararlarına yönelik şunları söyledi:

“Kurulduğumuz 2011 yılından bu yana hızla büyüyen ve Türkiye sınırları aşan Girişim Fabrikası artık bir yatırımcı unvanını da kazanmış oldu. Mekansal İşler’i fikirden çıktığı günden bugüne yakından takip ediyoruz.  Verdiği hizmetin geleceğine inandığımız için yatırım kararı aldık. İlk olan bu yatırım kararımızı, programlarımızı başarıyla tamamlamış 30’un üzerinde mezun girişimimiz için de sürdürmeyi planlıyoruz. Erken seviye girişimi teşvik etmek ve girişimlere güvenimizi göstermek için daha çok ortak yatırım felsefesi ile yatırımlarımıza devam edeceğiz. Girişimlere yaptığımız yatırımlarla birlikte Türkiye ve bölgemizin en önde gelen kurumları arasındaki yerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

REKLAM ALANI