Dolar 32,3901
Euro 34,7921
Altın 2.396,35
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Fotovoltaik alanında “biz hallederiz” zihniyetinden sıyrılmak

Fotovoltaik alanında “biz hallederiz” zihniyetinden sıyrılmak
25 Mart 2013 09:14
A+
A-

Murat Cataklı Resim

Çataklı enerji Genel müdürü Murat Çataklı Yenilenebilir Enerji sektöründe, fotovoltaik alanında, sektörde yer almak isteyenlere doğru temel ve uygulamalı eğitimler vererek sektörün sağlıklı gelişmesini sağlamak.

Yeni gelişen Yenilenebilir enerji sektörün, özelikle fotovoltaik  alanında , altyapı ihtiyaçları,Eğitim ,Yazılım , Gölgelenme ölçüm araçları fotovoltaik işletme  altyapı ihtiyacını bizden temin edebilirler.

Yenilenebilir enerji sistemlerini verimli ve uzun vade kullanabilir hale getirebilmek için baştan doğru planlama,  tasarlama ve uygulama ( montajı dahil ) gerektiriyor; en başta, “biz hallederiz” zihniyetinden sıyrılmak zorundayız, fotovoltaik tesis kurulumu, dışarıdan göründüğü gibi modüler ile eviricinin monte edilip kablolarla birbirlerine bağlanması ile sınırlı basit bir olay değil ,bu iş bir kere yazılımsız yapılmaz. Hatalı planlama büyük verimlilik kayıplarına yol açar, en önemlisi de can güvenliği, unutmayalım ki, ucunda elektrik olan bir işte en ufak bir hata nice hayatlara mal olabilir. Fotovoltaik sistemlerin işleyişini iyi anlamadan ve bilmeden uygulamadan uzak durmalı. Eğitimini almadan yapılan işler sağlıklı gelişmez, ayrıca fotovoltaik tesisini projelendirirken gölgelenmemesine dikkat etmek gerekiyor edilmez ise yüksek verimlilik kaybı oluşur ve neticesi para kaybıdır.

Dünya geneline baktığımız zaman yenilenebilir enerji  en büyük sorunu ürettiğinizi  zamanında  tüketmeseniz elde edilen enerji boşa gider boşa giden enerjiyi az maliyetle depolamak gerekiyor. Çözümler üzerinde çalışılıyor. Bu çözümler sayesinde yenilenebilir enerji ile dünyanın enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

Türkiye Yenilenebilir enerji imkanların çok altın da kullanılıyor. Ama bu böyle kalacak değil. Enerji tüketim maliyeti gittikçe yükseliyor ve artık kaldırılmaz hale geldi.  Bu durum hem son tüketiciye hem sanayiciyi kötü etkiliyor.  Yenilenebilir enerji yatırımların yatırım maliyetleri gün geçtikçe düşüyor, daha da cazip hale geliyor. Yakın zamanda çok hızlı kullanılmaya başlanacak.

Bizim hedefimiz bu sektörde yer almak isteyenlere doğru temel ve uygulamalı eğitimler vererek sektörün sağlıklı gelişmesini sağlamak yenilenebilir enerji sektörü geleceğimizin sektörü olması ve gereken adımlar gereken eğitimleri almış ve bilinçli insanlar tarafından kendisine ve çevresine zarar vermeden yapılması.Yenilenebilir Enerji okullarda eğitimim bir parçası olması. Ne kadar erken enerjinin önemini çocuklarımıza anlatırsak, AR-GE yapmalarına fırsat tanırsak o kadar erken enerji tüketenden enerji üretene geçiş yaparız.

 

REKLAM ALANI