Dolar 32,4087
Euro 34,8145
Altın 2.404,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kurumsal veri kaybı, müşteriyi de kaybetmeye yol açıyor!

Kurumsal veri kaybı, müşteriyi de kaybetmeye yol açıyor!
07 Nisan 2013 09:06 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:11
A+
A-

Kaspersky Labs 01-2009

Kurumsal verilerini korumayan şirketler, müşteri bilgileri ve finansal verilerini de kaybetme riskiyle karşı karşıya. Kaspersky Lab’in yaptığı araştırmaya göre bu tür vakaların yüzde 36’sında müşteriler de zarara uğruyor.

Nedeni ne olursa olsun, veri kaybı tüm şirketlerin korkulu rüyası… Üstelik uluslararası araştırma şirketi B2B’nin Kaspersky Lab için yaptığı çalışmaya göre, bu tür bir kayıp, sadece şirketi ve çalışanları olumsuz etkilemekle kalmıyor; aynı zamanda müşteri bilgileri ve finansal verilerin de kaybıyla birlikte müşterileri de zarar uğratıyor. Araştırmaya göre, bu tür vakaların yüzde 36’sında şirketler, yine yüzde 36’sında ise müşteriler zor durumda kalıyor. Olayların %31’inde ise kaybedilen ya da çalınan çalışan verileri oluyor.

Araştırma sonuçlarına göre, veri sızdırma, kurum içi ya da kurum dışı nedenlerden kaynaklanabiliyor. BT uzmanlarının %35’i, en sık rastlanan kurum dışı tehditi, “Zararlı yazılım nedeniyle şirketlerin veri kaybı” olarak tanımlamış. Sonraki en sık rastlanan nedenler ise e-posta tabanlı saldırılar (%21) ve kimlik avı (%17) olarak sıralanıyor. Kurum içi tehditler söz konusu olduğunda ise, önemli verilerin kaybolması, siber suçluların mağdur bilgisayarlara zararlı yazılım bulaştırmak için faydalandığı şirket yazılımındaki zayıf noktalar (%25) nedeniyle gerçekleşiyor.

Yine aynı araştırma, yüksek orandaki veri sızıntılarının mobil cihazlardan geldiğini ortaya çıkarıyor. Katılımcıların %23’ü veri ihlalinin nedeni olarak veri kaybını gösterirken, %15’i mobil cihazların çalınmasını sebep olarak gösteriyor. Bu durumların %13’ünde önemli bilgiler, yanlış e-posta adresine mesaj göndermek gibi ihmalkarlık nedeniyle yanlış ellere düşüyor.

 

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: