Dolar 32,5505
Euro 34,9656
Altın 2.457,06
BİST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Koç Üniversitesi 19’uncu mezunlarını verdi

Koç Üniversitesi 19’uncu mezunlarını verdi
16 Haziran 2013 12:42 | Son Güncellenme: 16 Haziran 2013 12:43
A+
A-

_MG_6455

Koç Üniversitesi’nin 19’uncu mezunları, Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi’nin dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasına girdiğini vurgulayarak, yeni hedeflerinin ilk 100 üniversite arasında yer almak olduğunu söyledi. Dünya ekonomisindeki son gelişmeleri de değerlendiren Rahmi M. Koç, mezunlara; “Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır. Bugün atılacağınız hayatı iyi bilmeniz önemlidir. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı ihmal etmeyin” diye seslendi.

Koç Üniversitesi’nde 2012 – 2013 akademik eğitim ve öğretim dönemini başarıyla tamamlayan lisans ve lisansüstü mezunu 970 öğrenci, Rumelifeneri Kampüsü’nde 15 Haziran 2013, Cumartesi günü düzenlenen “19’uncu Mezuniyet Töreni”yle diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, mezun olan 970 öğrenciyle birlikte mezun öğrenci sayısının 9 bin 320’ye ulaştığını belirterek; “Artık azımsanmayacak bir mezun ordumuz var. Bu da size, bize ve Koç Üniversitesi’ne hem saygınlık hem de kuvvet veriyor” dedi. Törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi’nin Times Higher Education (THE) sıralamasında dünyanın en iyi ilk 250 üniversitesi arasına girdiğini; hedeflerinin ilk 100 üniversite arasına girmek olduğunu vurgulayan Rahmi M. Koç “Artık öğrencilerimizin yarısından çoğu giriş imtihanında en başarılı ilk yüzde 1’lik dilimden geliyor. Üniversitemiz, en yetenekli öğrencileri bünyesinde toplayan bir eğitim kurumu haline geldi. Koç Üniversitesi’nde okumak bir ayrıcalık oldu ve Üniversitemizin diplomaları olağanüstü bir değer kazandı” dedi.

Koç Üniversitesi’nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rahmi M. Koç; “Koç Üniversitesi’ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Ar-Ge çalışmaları için elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurulmuştur” dedi.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç’tan mezunlara; “Bugün atılacağınız hayatı bilmeniz önemlidir”

Törende gençlere seslenen Rahmi M. Koç, ekonomideki son gelişmelere de dikkat çekerek şunları söyledi: “Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır. Amerikan ekonomisi yavaş yavaş kalkınırken, Avrupa ekonomisi tersine küçülmekte ve Euro bölgesinde alarm zilleri çalmaktadır. Çin’in yavaşlaması, Japonya’nın hala sıfırda olması ve de Hindistan’ın artık büyümemesi, dünya ekonomik parametrelerini aşağıya çekmektedir. Ülkemiz dünya krizini ağır bir fatura ödemeden atlatmıştır. Tarihinde ilk defa IMF’e bütün

borçları ödemiş ve helalleşmiştir. Başka dış borçlarımız ve cari açık devam ediyor olsa dahi bu çok önemli bir başarıdır. Ekonomimiz bu yıl yine nispeten sevindirici bir büyüme sergileyecek ama buna rağmen ülkemizin dış gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil. Dünya finans sisteminde çalkantılar da devam ediyor. Küresel sağlık sorunları ve alışılmışın dışındaki iklim değişiklikleri, başlı başına bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.”

Gençler ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğunu belirten Rahmi M. Koç gençlere şöyle seslendi: “İşte böyle bir dünyaya adım atıyorsunuz. Bugün atılacağınız hayatı iyi bilmeniz önemlidir. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı ihmal etmeyin. İşinizi severek yapın çalışmaktan yılmayın. Dolayısıyla dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır” dedi.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan: “Üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak görüyoruz”

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise üniversiteden mezun olmanın hem bir başlangıcın hem de bir bitişin simgesi olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Umran İnan sözlerine şöyle devam etti: “İnsan en çok ve en güzel şeyleri en serbestken üretir. Seçkin öğretim üyesi ve öğrencileriyle Koç Üniversitesi bugün ülkemizin en üstün beyin güçü yoğunluğunu temsil etmektedir. Biz üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak görüyoruz. Sizinle 4-5 senelik randevumuzda üniversite olarak sizlerin hayatınızın bu çok önemli dönemini en dolu, en doyurucu ve en verimli şekilde geçirmeniz için çalıştık. Bu süreçte sizlerden birçok şey öğrendik ve sizlerin katkılarıyla üniversitemiz de daha iyiye doğru ilerlemiş oldu.”

Prof. Dr. Umran İnan, her bireyin içinde yaşadığı topluma yapabileceği en güzel katkı, kendi içindeki heves ve heyecanı en iyi şekilde yaşaması olduğunu hatırlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yeni mezunlara Koç Üniversitesi’nde edindikleri temel ile heves ve heyecanları birleştirdiklerinde, en yüksek basamaklara ulaşacaklarını söyleyen İnan, öğrencilerini takip edeceklerini ve başarılarıyla gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.

2012-2013 akademik eğitim dönemini birincilikle bitiren Koç Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Çift Anadal öğrencisi Serkan Güven ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Bundan tam beş yıl önce, 15 Haziran 2008 tarihinde üniversite seçme sınavına girmiştim. Sonuçların açıklanması ve Türkiye 8’incisi olduğumu öğrenmemle birlikte sanırım hayatımdaki en gururlu an bu an olarak kalacak diye düşünmüştüm. Mutlulukla belirtiyorum ki Koç Üniversitesi beni bu konuda birden fazla kez yanılttı ve bugün o yanılgılardan en güzelini yaşıyorum” dedi. Serkan Güven sözlerini şöyle sürdürdü; “Üniversite seçimini yaparken seçeceğim üniversitenin bana dünya standartlarında bir eğitim ve sosyal olanaklar sunması gerekiyordu. Bugün geriye dönüp baktığımda Koç Üniversitesi’nde bu beklentilerimin fazlasıyla karşılandığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Burada geçen beş yılım süresince kendimi birçok konuda geliştirme fırsatı yakaladım ve uluslararası alanda en iyilerle rekabet edecek bir dünya vatandaşı olmaya çalıştım. Öğrenci konseyinde yer aldım, öğrenci kulüplerine başkanlık ettim. Üniversitemizin desteğiyle eğitimimin kısa bir dönemini Stanford Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde sürdürdüm. Elde ettiğim tüm bu fırsatlar için Koç Üniversitesi’ne minnettarım.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: