Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Temel analizin geri dönüşü

Temel analizin geri dönüşü
05 Mart 2013 15:51 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:25
A+
A-

italya

Destek Fx analiz departmanı araştırmasında  İtalya’daki seçim tartışmaları piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Senatoda, mevcut çoğunlukla çözümün kolay bulunamayacağı görülüyor.Bersani’nin Demokrat Partisi, Berlusconi’nin partisiyle koalisyon eğiliminde, ancak Merkez-Sol hükümetini desteklemek adına Grillo’nun 5 Yıldız’ı ile koalisyon girişimi için pek istekli değiller. Bununla birlikte, 5 Yıldız’ın, Bersani’ye güvenoyu oylamasında çekimser oy kullanmasına ikna edilebileceğine dair umutlar sürüyor. Çünkü bir diğer Teknokrası Hükümeti pek de istenmiyor(Monti Hükümeti gibi). Avrupa Merkez Bankası’nın Doğrudan Parasal İşlemler’le FX Piyasası’nın dinamiklerini değiştirmesi hala ana tartışma konusu. Draghi’nin “ne gerekiyorsa yapacağım” (Doğrudan Parasal İşlemler’le sınırlı değil) taahhütü olmasaydı, İtalya’daki seçim tartışmalarının etkisi daha fazla hissedilecekti.

Fed Başkanı Bernanke, geçen hafta Kongredeki yarıyıllık savunmasında, ABD’deki Parasal Genişleme’nin erken biteceği korkularını azaltarak üstüne düşeni yaptı. Aslında bu alıştığımız bi döngü; Fed tutanakları, bölgesel başkanların şahin görüşlerini ön plana çıkarttı ancak Fed’de oy hakkına sahip üyeler (Bernanke,Yellen ve Dudley) daha fazla güvercin açıklamalarda bulundular. Fed Başkan Yardımcısı Yellen, Bernanke’nin konuşmalarını desteklediği/güçlendirdiği dünkü konuşmasında; “Fed Varlık Alım Programı’nın potansiyel maliyetlerine dönecek olursak, bazılarının zamanla gözden geçirilmesi gerekiyor. Ancak şu aşamada, Alım Programımızın avukatlığını yapmamı gerektirecek herhangi bir maliyet görmüyorum” dedi. ABD’nin Parasal Genişleme’yi sürdürme isteği aynı zamanda aşağı yönlü bazı riskleri de ortadan kaldırıyor.

Bu haberler bizi tekrar anafikre götürüyor; FX piyasasını Temel Analiz mi sürükleyecek? Temel Analizin FX Piyasasını yönlendireceği görüşüyle birlikte, bu hafta birçok veri ve açıklama takip edeceğiz. AMB’nin 2013 1.Çeyrek için ekonomik öngörüleri, zayıf ekonomi ve düşük enflasyonu işaret ederken, bunlar bu hafta AMB tarafından faizlerin düşürülmesinin gerekçesi olarak kullanılabilir. Lakin, görünürdeki cephaneleri az olduğundan İtalya’daki politik çıkmazın çözülmesini de bekleyebilirler. Aynı doğrultuda, BoE Parasal Genişleme’yi zayıf veriler ve geçen toplantıdaki ret oylarından dolayı tekrar gözden geçirebilir. Bununla birlikte mali politika gücünün belli olacağı 20 Mart Bütçe görüşmelerine kadar beklemek daha mantıklı olacaktır. Perşembe günü yapılacak BoJ toplantısı Shirakawa’nın emekli olmadan önceki son toplantısı olacak. Bu toplantıda yeni BoJ Başkanı Kuroda, Parasal Genişleme’nin Nisan veya Mayıs aylarında başlayacağının sinyalini verebilir.

Böylece 3 Merkez Bankası’nın da parasal genişleme için iyi nedenleri var ancak zamanlama kimse için doğru gözükmüyor. Son olarak, ABD Tarım Dışı İstihdam verileri, ABD’nin diğer ülkelerin önüne geçtiği fikrini kuvvetlendirecek şekilde iyi gelebilir. Aşağıdaki Üretim PMI verileri bu durumu destekliyor.

http://i.imgur.com/8b8BH5D.png

 

REKLAM ALANI