Dolar 32,5650
Euro 34,9596
Altın 2.447,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

İşsizlik, sosyal huzuru tehdit ediyor

İşsizlik, sosyal huzuru tehdit ediyor
28 Şubat 2019 10:11
A+
A-

 

İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, işsizlik oranındaki artışın toplumsal huzuru tehdit eden önemli bir faktör olduğunu belirterek tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Ünal, toplam işsiz sayısının 4 milyona yaklaştığını, işsizlerin dörtte birinin ise yükseköğretim mezunlarından oluştuğuna işaret eden Ünal, “Türkiye bu tabloyu uzun süre taşıyamaz. İşsizlik sadece iş arayan vatandaşımızı değil, ailesini, yakınlarını ve toplumu da etkileyen bir adaletsizliktir. İş arayan ancak bulamayan insanımız kendisini yalnız, çaresiz ve dışlanmış hissetmektedir. Medyada giderek daha çok yer bulmaya başlayan işsizlik intiharları ifade etmeye çalıştığım durumun üzücü neticeleri olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

Üniversite mezunu olup iş bulamayan vatandaş sayısının 1 milyona ulaşmasının ise tablonun bir başka acı yanını gösterdiğini bildiren Ünal, “Ne yazık ki ülkemizde artık bir üniversite bitirmek de iş bulmaya yetmemektedir. Üretime dayanan bir ekonomik modelin hayata geçirilmesi için daha fazla gecikilmemelidir. İsraftan, gösterişten, şatafattan derhal vazgeçilmeli, kaynaklar insanımıza ayrılmalı, gelir dağılımındaki adaletsizlik giderilmelidir. İşsizlik konusu kanayan bir yaradır.” diye konuştu.

Bilhassa çatışmacı ve kutuplaştırıcı bir siyasal dilin tercih edildiği günümüzde işsizliğin sosyal huzuru tehdit eden olgulardan biri haline geldiğini ifade eden Ünal, “Türkiye bu tabloya layık bir ülke değildir. 1 kişilik işe 10 bin kişinin başvuru yaptığı kuyruklar ülkemize yakışmamaktadır. Zaman yitirilmeden konu makro ölçekte bir bakışla ele alınmalı, tüm toplum kesimlerinin işbirliği yapacağı bir seferberlik ruhuyla çözüm üretilmelidir” dedi.

REKLAM ALANI