Dolar 32,5843
Euro 34,9071
Altın 2.435,54
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Meslek Seçiminde Dönüm noktası: MAPP™ Türkiye’de

Meslek Seçiminde Dönüm noktası:  MAPP™ Türkiye’de
09 Mayıs 2013 07:41
A+
A-

sunaykaramik

Dünyanın en ciddi, doğru sonuçları işaret eden ve en çok kullanılan online kariyer analizlerinden biri olan MAPP™ Kariyer Değerlendirme Analizi, Karamık Danışmanlık girişimi Türk kullanıcıların hizmetinde. 1995 yılından beri 10 milyon kişi tarafından kullanılan MAPP™, kültürel adaptasyon çalışmaları tamamlanarak, kariyer adımlarını bilimsel bir metodla planlamak isteyenlerin ve kurumların kullanımına online ortamda sunuldu. Kullanıcılar Türkiye’nin her yerinden online olarak analize ulaşabilecekler.

İlgi odaklı yaklaşım

MAPP™ Kariyer Değerlendirme Analizi’ni rakiplerinden ayıran en önemli özellik, meslek ve iş seçimini motivasyon (ilgi) odağıyla analiz etmesidir. Motivasyon (ilgi) bu üç unsur arasında en büyük ağırlığa sahiptir ancak meslek ve iş seçiminde bu önemli kriter göz ardı edilmektedir. Genelde kariyer ve meslek seçimlerinde diğer iki unsur olan bilgi ve beceri kullanılırken, MAPP gençlerin ve kariyerlerine yön vermek isteyenlerin ilgilerini analiz ederek sonuca ulaşıyor.

Kimler kullanmalı?

MAPP™ Kariyer Değerlendirme Analizi, eğitimini motivasyonlarına göre planlamak isteyen öğrencilere, iş arama süreçlerini hızlandırmayı isteyen yeni mezunlara, iş arayanlara ve kariyerlerinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlara yönelik bir analiz. 13 yaşından itibaren öğrenciler tercihlerini MAPP sonuçlarına göre oluştururken, yeni mezunlar eğitimlerine en uygun iş ve çalışma koşullarını MAPP ile keşfedebiliyor, ifade edebiliyor. Eğitim kurumları ve şirketler MAPP’in kurumsal paketleri ile  toplu alım avantajlarından yararlanabiliyorlar.

İş arayanlar ve iş değiştirmek isteyenler ise, kendileriyle ilgili en somut bilgiye ulaşabilecekleri bu eşsiz analiz sayesinde, iş arama ve karar verme süreçlerini çok daha somut kriterlerle kolaylaştıracak kapsamlı bir rapora ulaşıyorlar.

Tüm bu süreçlerde doğal olarak görev alan ebeveynler, rehberlik servisleri ve kariyer koçları da, somut bilgiler üzerinden kariyerlerine eşlik ettikleri bireylere sağlıklı yol gösterebiliyorlar.

900 meslek eşleştirmesi

KariyerHaritam.com adresinden ücretsiz üye olarak, tüm bireylerin kısa ön raporuna ulaşabilecekleri MAPP, 3 farklı paket ile ayrıntılı bilgi olanağı da sunuyor. Başlangıç paketi kullanıcılara ayrıntılı rapor, 50 meslekle eşleştirme sağlarken, standart paket ile, ayrıntılı bir rapora ve 900 mesleği tanıma ve kendisi ile uyumunu inceleme hakkına sahip oluyorlar. Premium paket ise, kullanıcılara ayrıntılı raporun pdf formatında sunmasının yanısıra 900 mesleğin kullanıcılara uyumuna göre sıralanmasını sağlıyor. Bu otomatik eşleştirme sayesinde kullanıcı farklı alanlarda, hangi iş ve meslek dallarına daha eğilimli olduğunu yüzdesel oranlarda görebiliyor, seçimlerini çok daha sağlıklı yapabiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: