Dolar 32,4812
Euro 34,8781
Altın 2.441,46
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

İngiltere, “GREAT” kampanyasına Uludağ’da start verdi…

İngiltere, “GREAT” kampanyasına Uludağ’da start verdi…
31 Mart 2013 09:15 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:14
A+
A-

Maliye-1

İngiltere, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle “GREAT” kampanyasını, Bursa’da gerçekleştirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde başlattı. İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, “Birleşik Krallık olarak, Türkiye ile güçlü bağlarımız olmasından dolayı gururluyuz. 2009 yılından bu yana ikili ticaret hacmimizi %40 arttırdık. Türkiye ile daha fazla ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla, “GREAT” kampanyasını başlatmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

İNGİLTERE, Türkiye’de bir yıl boyunca sürecek olan “GREAT” kampanyasına, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde start verdi. İngiltere ve Türkiye arasında var olan ticari ve kültürel ilişkilere yeni bir ivme kazandırmak için düzenlenen “GREAT” kampanyası, iki ülke arasındaki işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

“2009 yılından bu yana ikili ticaret hacmimizi yüzde 40 arttırdık, hala yapılacak çok şey var”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi David Reddaway ve Türkiye’nin önde gelen işadamlarının katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin gala yemeği, İngiltere’nin “GREAT” kampanyasına da ev sahipliği yaptı.

Geceye video mesajı ile katılan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Birleşik Krallık olarak, Türkiye ile güçlü bağlarının olmasından büyük gurur duyduklarını belirterek “Geçtiğimiz yıl, Ingiltere iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte Türkiye’ye bir ziyarette bulundum ve Türk ekonomisinin etkileyici gücünü bizzat gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı Gül ve Sayın Başbakan Erdoğan’ın, önümüzdeki on yıl içerisinde Türkiye’nin devam etmekte olan kalkınmasına ilişkin, kamu ve özel sektör altyapısına yapılacak dev boyutlu yatırım planlarını da kapsayan son derece berrak bir vizyonları var” dedi.

2009 yılından bu yana ikili ticaret hacmini yüzde 40 arttırdıklarını ancak hala yapılacak çalışmaların olduğunu belirten Clegg; “GREAT kampanyası, Türk ve İngiliz firmalarına her iki ülkede ve üçüncü ülkelerde ortak olarak daha yakın bir çalışma içerisinde olma fırsatını verecek. Bu muhteşem fırsatları yenilik, teknoloji, altyapı ve bilgi aracılığıyla ortaya koymak için önümüzdeki 12 ay boyunca, İstanbul ve Türkiye genelindeki diğer illerde düzenlenecek son derece heyecan verici etkinliklerden oluşan bir programımız var” şeklinde konuştu.

Gala gecesinde konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, GREAT kampanyasını desteklediklerini, İngiltere’nin Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istemesinin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. 2012’de Türkiye’nin büyümesinin oldukça mütevazı olduğunu ve yine de Türkiye AB üyesi olsaydı, AB’deki daralmanın daha az olacağını kaydeden Şimşek, “AB eğer önümüzdeki 40-50 yıllık bir perspektifle dünya ekonomisindeki konumunu korumayı arzu ediyorsa mutlaka Türkiye’yi yanına almalıdır. İngiltere, Türkiye’nin potansiyelini gördüğü için yanında yer alıyor” dedi.

“Karşılıklı yatırım ve işbirliğine ivme kazandırmayı hedefliyoruz”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi David Reddaway de, “GREAT” kampanyası ile ilgili önümüzdeki 12 aylık dönemde planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 2010 yılında, iki ülkenin Başbakanı tarafından imzalanan Stratejik Ortaklık Anlaşması ile karşılıklı ticareti 2015 yılına kadar iki katına çıkarma hedefini belirlediklerini hatırlatan Reddaway, “Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ikili ticaret hacmi 9,2 milyar sterline ulaştı. Türkiye’de faaliyet gösteren 2 bin 500 İngiliz şirketinin yanı sıra, İngiltere’yi, Avrupa Birliği ülkeleri içerisindeki faaliyetlerini kolaylaştıran bir üs olarak gören Türk şirketlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Türk şirketlerini İngiltere’ye yatırıma teşvik eden unsurların başında; iyi eğitimli, motive ve esnek iş gücü ile sağlanan rahat iş geliştirme ortamı geliyor. Bu alanda dünyada yedinci sırada yer alan İngiltere ayrıca; Oxford, Cambridge, University College London ve Imperial College London ile de dünyanın en iyi 10 üniversitesi sıralamasında ciddi bir paya sahip. Mart 2014 itibariyle yüzde 21’e indirilecek olan kurumsal vergi oranı ve resmi dilin İngilizce olması da İngiltere’yi dünya genelinde yatırım için avantajlı bir konuma getiriyor” dedi.

İki ülkenin iş çevrelerini her zamankinden daha fazla bir araya getirecek işbirliği ve yatırım fırsatlarını heyecan verici ve yenilikçi etkinlikler ile sunacak olan “GREAT” kampanyası ile ilgili de bilgi veren Reddaway; “GREAT kapsamında; Ticaret, İnovasyon, Teknoloji, Yaratıcılık ve Bilgi gibi ana temalar altında pek çok etkinliği hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 12 ay boyunca sizlerle yapacağımız çalışmalar için büyük heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gala yemeğinde yaptığı konuşmasında İngiltere’nin, uygun yatırım ortamı sunan bir ülke olduğunu vurgulayan Koç Holding CEO’su Turgay Durak; “Koç Topluluğu olarak uzun yıllardır sanayi işbirlikleri kurduğumuz İngiltere’deki en önemli yatırımımız, Arçelik şirketimizin kurduğu BekoPlc bugün 21’inci yılını tamamladı. Halen İngiltere beyaz eşya pazarında yüzde 18 pazar payı var ve ticari sonuçlardan memnunuz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,