Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İnovasyon Yarışması Mucitleri Ödüllendirdi

İnovasyon Yarışması Mucitleri Ödüllendirdi
07 Şubat 2014 08:17
A+
A-

Kazanan yarismacilar toplu olarak (1)

Türkiye’nin enerji ve sağlık alanındaki verimliliğini artırmayı amaçlayan yarışmaya 1000’e yakın proje başvurdu. Yarışma, yerel inovasyon ve iş birliklerini teşvik ederek GE’nin Türkiye’nin bu konudaki vizyonuna olan desteğini gösteriyor.

İstanbul, Türkiye; 6 Şubat 2014: General Electric’in (GE), TÜBİTAK işbirliği ile sağlık ve enerji alanında, öğrencilerin ve profesyonellerin yeni fikirlerini teşvik etmek amacıyla, Eylül 2013’te başlattığı İnovasyon Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Yarışmaya öğrencilerden, mucitlerden, girişimcilerden ve işletmelerden toplamda 1000’e yakın proje gönderildi. Şahin Çağlayan, Türkiye’nin enerji verimliliğine katkı sağlayacak yenilikçi “Sanayi Tesislerinde Güç Kalitesi Takibi İçin Modüler Akıllı Şebeke Sistemi Projesi” ile birincilik ödülünü kazandı. Sağlık sektörünün gelişimi için yaratıcı çözümler sunan “0-3 Aylık Bebeklerde Özel İmal Hazır Çocuk Bezi Kullanılarak Gelişimsel Kalça Çıkığının Önlenmesi Projesi” projesi ile Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu da sağlık kategorisinde birinciliği elde etti.  Her iki yarışmacı da 25’er bin dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Sağlık kategorisinde ikinciliği Süleyman Kazım Sömek “Akıllı Küvöz” projesi ile üçüncülüğü ise Emre Özdoğan ve Ali Akkürek “LifeCall Sistemi” projesi ile kazandı. Sağlık kategorisinin ikincisi 15 bin dolarlık ödülün sahibi olurken, üçüncüsü de 10 bin dolarlık para ödülü kazandı.

Her iki kategoride birincilik ödülü kazananlar, projelerini hayata geçirebilecek yeni fikirler edinebilmeleri amacıyla, masrafları GE tarafından karşılanmak üzere, GE’nin Küresel Araştırma Merkezleri arasında proje konularıyla doğrudan ilgili olan bir merkezi ziyaret etme hakkı elde etti.

Başvurular, her iki kategoride GE ve TÜBİTAK’ın belirlediği 6’şar kişilik jüri tarafından değerlendirildi. www.geinnovationchallenge.com adresinden yapılan halk oylaması da değerlendirmeye dahil edildi.

GE Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Nabil Habayeb ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy kazananlara ödüllerini takdim etti.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “GE Türkiye İnovasyon Yarışması, Türkiye’deki yetenekli profesyoneller ve öğrenciler tarafından sağlık hizmetleri ve enerji sektörlerinde verimlilik artışı sağlayacak parlak fikirlerin geliştirilmesini teşvik ederek, Türkiye’nin bu alandaki vizyonunu destekleme kararlılığımızla örtüşüyor. Ülkenin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir role sahip olan yerel inovasyon kültürünün geliştiğini göstermesi açısından bu yarışmada aldığımız güçlü geri dönüşten dolayı mutluyuz. Yarışma sayesinde Türkiye’deki büyüme stratejimizin temel dayanaklarını oluşturan yerel girişimcilik kültürü ve insan kaynağının gelişimini de teşvik etmiş oluyoruz” dedi.

GE daha önce Ar-Ge çalışmaları ve girişimciliği teşvik etmek üzere TÜBİTAK ile işbirliğinin duyurusunu yapmıştı. Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ve Özyeğin Üniversitesi ile Ar-Ge projeleri alanında girişimci fikirleri desteklemek üzere değerli  işbirliklerine de imza atan GE’nin üniversitelerle yürüttüğü çalışmalar arasında LED sistemleri, bioteknoloji, inovasyon odaklı girişimlerin yanı sıra mentorluk programları da bulunuyor.

GE ayrıca, GE Türkiye İnovasyon Merkezini de 2015 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyor. Merkez, Türkiye’deki yeteneklerin yerel inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına destek sağlayacak. GE’nin tüm bu girişimleri, Türkiye’nin ihracat ve üretim alanlarındaki yetkinliğini artırmak için yenilikçilik, Ar-Ge ve yüksek katma değer yaratma odaklı hedeflerini temel alıyor.

Bu yıl üçüncüsü yapılan GE İnovasyon Barometresi Anketi, araştırmaya katılan Türkiye’deki yöneticilerin yüzde 92’sinin yenilikçiliği büyüme için stratejik bir öncelik olarak kabul ettiğini ortaya koyuyor. GE’nin yerel inovasyon girişimleri de Türkiye’deki iş dünyasının görünümü ile paralellik gösteriyor. Ankette, Türkiye’deki işletmelerin yaklaşık yüzde 80’inin yeni teknolojileri başarılı inovasyon için temel bir unsur olarak gördüğü gösteriyor. Bu oran, dünya ortalamasında yüzde 14’ün üzerindedir. Ankette, katılımcıların yüzde 88’i kendi firmalarının da işbirlikleri sayesinde yenilik yapmayı amaçladıklarını ifade ederek ortaklıkların önemini vurguluyorlar.

GE, 4 şehirde, 700’ü aşkın çalışana sahip tesisleriyle 60 yıldan uzun süredir Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Firma bugün Türkiye’de doğal gazdan elde edilen elektriğin yüzde 50’sinden fazlasını üretmektedir. Ülkemizdeki uçakların yüzde 60’ı GE/CFM motorlarına sahiptir. Ayrıca her gün çok sayıda hastanede 15.000 civarında GE Sağlık teknolojisi kullanılmaktadır. GE’nin devam eden yatırımları bu önemli büyüme alanlarındaki ortaklıklarını daha da güçlendirecek ve dolayısıyla Türk halkı için yeni fırsatlar oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.

REKLAM ALANI