Dolar 32,3601
Euro 34,6576
Altın 2.393,01
BİST 10.199,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İnci Akü’den Sudan’a teknoloji ihracı

İnci Akü’den Sudan’a teknoloji ihracı
04 Haziran 2013 09:46 | Son Güncellenme: 04 Haziran 2013 09:47
A+
A-

SUDAN_2

 

Akü sektörünün ihracat ve teknoloji lideri İnci Akü, Sudan’da faaliyet gösteren klima, LCD televizyon ve benzeri elektronik ürünlerin üretimini gerçekleştiren, ayrıca plastik ürünler de üreten ülkenin en büyük endüstriyel faaliyetlerinden birine sahip olan Saria Industrial Complex ile akü üretim tesisi kurulumu için anlaşma imzaladı. Sudan’ın başkenti Hartum’da kurulacak tesiste makinelerin bir kısmı İnci Akü’nün kendi imalat atölyesi olan İMA (İnci İmalat Atölyesi) tarafından üretilirken,  tüm makinelerin tedariki ve organizasyonunu da İnci Akü yürütecek.

Ağustos 2013’de seri üretime başlayacak olan tesisin ilk etabı 4 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruluyor. 9 ay sürecek olan projede İnci Akü teknik ekibi kendi teknoloji ve bilgi birikimini (know-how) kullanarak Saria Industrial Complex için tesis kurulumunu gerçekleştirecek. İlk etapta 100’e yakın kişinin istihdam edileceği proje kapsamında makinelerin bir kısmı İnci Akü’nünkendi imalat atölyesi olan İMA (İnci İmalat Atölyesi) tarafından üretilirken,  tüm makinelerin tedariki ve organizasyonunu İnci Akü yürütecek.  Sudan’ın başkenti Hartum’da kurulan tesiste gerçekleştirilecek yatırım için çalışmalara başlayan İnci Akü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesislerinde ve Hartum’da eğitimler veriyor. İnci Akü, üretim sistemi, proses ve kalite yönetiminde teknoloji ve bilgi birikimi (know-how) desteği için de çalışmaları başlatmaya hazırlanıyor.

Bu tip modellemelere açık olan İnci Akü, ilerleyen dönemlerde oluşacak talepleri de değerlendirecek.

Global Markalaşma Projesi ile sektöründe sürdürülebilir markalar için önemli bir yol kat eden İnci Akü, Saria Industrial Complex ile global markalaşma çalışmalarını sürdürecek.

Kuruluşundan bugüne hızlı bir büyüme ivmesi ile geleceğin uzun ömürlü enerji depolama teknolojilerini geliştiren İnci Akü, 4 kıtadan 72 ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’nin lider akü ihracatçısı konumunda bulunuyor.

“Yurtdışında 100’e yakın distribütörümüz ile faaliyet gösteriyor ve yurt dışına teknolojimizi transfer ediyoruz” diyen İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “Sudan’da 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren Saria Industrial Complex şirketi ile birlikte anlaşması imzaladık. 9 aylık süre zarfında makinelerin yapımı ve kurulmasını sağlayacağız. Ayrıca üretim sistemi, proses ve kalite yönetimi konularında eğitimler vereceğiz. Bu proje ile Afrika pazarında emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

İnci Akü Fabrikası

REKLAM ALANI