Dolar 32,4147
Euro 34,7678
Altın 2.419,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Havaların ısınması ve gündem aradıklarımızıda etkiledi!

Havaların ısınması ve gündem aradıklarımızıda etkiledi!
05 Mayıs 2017 10:13
A+
A-

Baharın gelişi, referandum derken yoğun gündemli bir Nisan ayını geride bıraktık. Yellow Pages, bu yoğun gündemde dijital platformlarda en çok arananları sıraladı. Yellow Pages verilerine göre, referandum haftasında ilçe seçim kurulları aramaları bir önceki haftaya oranla %190 artış gösterdi. Baharın gelmesiyle birlikte en çok arama yapılan ikinci kategori ise halı ve kilim yıkamacıları oldu. Bu kategorideki aramalar %50 arttı. Bir diğer artış ise erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak isteyen tatilcilerin acente aramalarında yaşandı. Nisan ayının en ilginç arama kelimesi ise son günlerin trendy oyuncağı ‘stres çarkı’ oldu.

Havaların ısınması ve gündemin önemli konu başlıkları dijital platformlarda aradığımız kategorileri de etkiledi. Türkiye’nin en büyük online firma rehberi YellowPages.com.tr üzerinde 890 binden fazla firma bulunduran Yellow Pages, Nisan ayında en çok aranan kategorileri açıkladı.

Referandum haftası en çok ilçe seçim kurullarını aradık

Kadıköy, Sarıyer, Karşıyaka ve Çankaya gibi ilçelerin seçim kurulları, 10–16 Nisan 2017 referandum haftasının en çok aranan kategorisi oldu. İlçe seçim kurulları aramaları, önceki hafta ile kıyaslandığında %190’lık bir artış gösterdi.

Bu dönemde artış yaşanan bir diğer kategori ise askeri okul aramaları oldu. Son haftalarda duyurusu yapılan subay/astsubay alımları, askeri okullar kategorisindeki aramaların oranını önemli derecede artırdı. Bu aramalarda önceki bir aylık döneme göre %160 artış yaşandı. Askeri okul aramaları sırasıyla İstanbul (%31), Ankara (%11) ve İzmir (%11) şehirlerinden yapıldı.

Bahar geldi halı yıkama sezonu açıldı

Havalar ısındı. Bununla birlikte evlerde bahar temizliği dönemi de başlamış oldu. Bahar temizliği telaşı özellikle kadınların dijital platformlardaki aramalarını etkilemiş gibi görünüyor. Yellow Pages verilerine göre, halı ve kilim yıkamacıları kategorisindeki aramalar %50 artış gösterdi. Kadınların %65’i erkeklerin ise %35’i halı ve kilim yıkamacılarını ararken şehir bazında İstanbul, İzmir ve Ankara aramaları ön plana çıkıyor. En çok arama yapan yaş aralığı ise %53 ile 25 – 34 yaş arası.

Tatil hazırlıkları başladı

Yaz geliyor. Keyifli bir yaz tatili geçirmek isteyenler hazırlıklarına başladı bile. Erkenden tatil rotasını çizmek isteyen kullanıcılar dijital platformlarda en çok seyahat acentelerini arıyor. 1 – 30 Nisan 2017 dönemi ile öncesi bir aylık dönem kıyaslandığında seyahat acenteleri aramalarında %33 artış yaşandığı görülüyor. Seyahat kategorisindeki aramaların %52’si kadınlar, % 48’i ise erkekler tarafından yapılıyor. Diğer bir yandan oteller de seyahat firmaları gibi son aylarda artış gösteren aramalar arasında yer alıyor. Otel aramalarında %44’lük bir artış yaşanırken en çok arama erkekler (%60) tarafından yapılıyor.

En stresli şehir İstanbul

Son günlerin trend oyuncağı olan stres çarkı da en çok aranan kelimeler arasında yer alıyor. Stres çarkı aramalarının %99’u erkekler tarafından yapılıyor. En çok arama ise İstanbul (%26), Ankara (%13) ve Diyarbakır (%10) şehirlerinden.

REKLAM ALANI