Dolar 32,3849
Euro 35,0576
Altın 2.326,64
BİST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Türkiye’nin Yunanistan’a vereceği her türlü destek fırsat yaratır”

“Türkiye’nin Yunanistan’a vereceği her türlü destek fırsat yaratır”
04 Temmuz 2015 12:00
A+
A-

tugiad-baskani-cuhacijpg

Yunanistan’daki ekonomik krize karşılık hükümetten gelen destek yönlü mesajların ardından Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, yazılı bir açıklamada bulundu:

“TÜGİAD olarak Yunanistan’daki ekonomik krize karşılık, Türkiye’nin destek yönünde bir pozisyon almasının, ikili ilişkilerde bir yumuşak güç etkisi yaratacağı inancındayız. Yunanistan’daki ekonomik krizin aşılması için Türkiye tarafından verilecek her türlü destek, her iki ülke için bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Türkiye kriz deneyimi olan bir ülkedir ve biz biliyoruz ki, her kriz elbet sona erecektir. Komşumuzdaki bu krizin de iyi yönetimle çözülebileceğine ve bölgemizde yeni fırsatları getireceğine inanıyoruz. Türk ve Yunan girişimciler bu süreçten fırsatlar yaratarak çıkacaktır.”

 “AB müzakereleri için de bir fırsat”

“Coğrafi konumumuz itibariyle, komşu ülkeler ve Avrupa’da yaşanan ekonomik ve siyasi her türlü krizin ülkemizi olumsuz etkileyeceğine inanıyoruz. Bu etkiyi ihracat faaliyetlerimizde hissetmeye başladık. Asıl önemli nokta, Türkiye’nin AB yolundaki ilerleyişiyle uluslararası ölçekte marka değerine sağladığı katkıyı göz ardı edemeyiz.

Türkiye’nin AB müzakere süreci; demokrasi, hukuk devleti, AB standartlarında ekonomik yaşam, insan sermayesi, ekonomik büyüme gibi önemli AB değerleri ölçü alınarak değerlendiriliyor. Bugün Avrupa ekonomisinde sorunlar varken, AB müzakere sürecini hızlandırarak marka değerini güçlendirebilen ve AB’nin önemsediği değerlerde kendini geliştiren bir Türkiye, ekonomik olarak kalıcı olumlu etkiler yaratabilir. İhracatta kâr payı, doğrudan yabancı yatırım, turizm ve teknoloji işbirliği gibi alanlarda ilerleyebilir. Türkiye Yunanistan’daki krizi AB müzakereleri sürecinde fırsata dönüştürebilir.”

“Kriz yayılabilir, AB dağılabilir”

“Euro sistemi eksik bir siyasal yönetim boyutu ile başladı ve makro-ekonomik politikaların uyumu gibi düzenlemeler yapılmadı. Yunanistan’da beklenmedik derecede bir makro-ekonomik yönetim yolsuzluğu olunca kriz de kaçınılmaz oldu. Yarım milyar nüfusa sahip AB ekonomisinin, 10 milyon nüfuslu Yunanistan’ın temerrüde düşmesiyle yıkılacağını düşünmüyoruz ancak finansal bilançonun ötesinde bir krizle karşı karşıyayız. Yunanistan’dan gelebilecek bir euro’dan çıkma talebi, AB’de domino etkisi yaratabilir. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Portekiz, İspanya ve İtalya’yı da içine alarak yayılan bir krizle karşı karşıya kalabiliriz. Bu AB’nin ilerleyen dönemlerde gerçekleşmesi olası dağılma sürecinin belki de tetikleyici hareketi olabilir.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI