Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Financial Times’dan tam sayfa Erdoğan analizi

Financial Times’dan tam sayfa Erdoğan analizi
04 Temmuz 2014 09:06
A+
A-

financial-timesBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk adaylığının ilan edildiği toplantıda yaptığı konuşma yurt dışında da dikkat çekti. Financial Times dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yer verdiği tam sayfalık bir analizde konuşmadan bölümleri yansıttı. “Erdoğan’ın büyük hırsı” başlıklı analizde boyun eğmez bir karakteri olduğu belirtilen Erdoğan’ın, Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline getirmek, daha dindar bir kuşak yetiştirmek ve bir dünya lideri olmak gibi üç amacının bulunduğu yorumu yapılıyor.

Gazete, Erdoğan’ın sekiz seçimden zaferle çıktığı belirtilen analizde Erdoğan’ın özellikle Gülen hareketiyle mücadelesi kapsamında politika ve ekonomi alanında attığı otoriter adımların Türkiye’de ve dünyada dikkat çektiği belirtiliyor.

Analizde Türkiye’nin yıl içinde sosyal paylaşım Twitter’ı yasakladığı, MİT’in yetkilerini artıran yasal düzenlemelere gittiği, yargı üzerindeki yürütme gücünün arttığı da kaydediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu ve Maliye Bakanlığı’ndaki yetkililerle ilgili görev değişiklikleri ile Erdoğan’ın “faiz lobisine” karşı bir savaş başlatması ardından Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye başladığını yazan gazete, bu gelişmelerle ilgili Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un yorumlarına yer veriyor. Koç, kurumların zayıflatılmasının, her ne kadar ekonomiyi yürüten bir özel sektörü olsa da Türkiye ekonomisinin gelişmesine yardım etmediğini söyledikten sonra bu eğilimin değişmesi ve bağımsız denilen kurumların gerçekten bağımsızlığa sahip olmaları gerektiğini söylüyor. Analizin sonunda Erdoğan’ın seçimleri kazanması durumunda bunun, Başbakanın yönetim tarzının halk tarafından bugüne kadarki en büyük onayı olacağı görüşü dile getiriliyor ve Erdoğan’ın seçilmesinin Türkiye’yi değiştiren bazı dönüşümlerinin daha da derinleştirebileceği ifade ediliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI