Dolar 32,5882
Euro 34,7936
Altın 2.508,04
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kemal Şahin, 6. Uyum Zirvesi’nde

Kemal Şahin, 6. Uyum Zirvesi’nde
03 Haziran 2013 10:02
A+
A-

Kemal_Sahin_1 

Almanya hükümetinin en başarılı yabancı kökenli girişimcisi olarak gösterdiği Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Almanya Başbakanı Angela Merkel himayesinde gerçekleştirilen 6. Uyum Zirvesi’ne katıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in himayelerinde düzenlenen 6. Uyum Zirvesi, Berlin’de düzenlendi. Her yıl düzenlenen Uyum Zirvesi’nin bu yılki ana teması “İstihdam piyasasında uyum” olarak belirlendi. Zirvenin ana gündem maddesi, Ulusal Eylem Planı çerçevesinde özellikle göçmenlerin işgücü piyasasına kazandırılması oldu.

Zirveye, Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, İçişleri Bakanı Dr. Hans-Peter Friedrich, hükümetin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, bazı eyaletlerin başbakanları, federal ve yerel düzeydeki yetkililer ile göçmenlere ait en önemli sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Almanya’da “yılın girişimcisi” ödülünü alan Kemal Şahin bu yıl 6.’sı düzenlenen Uyum Zirvesi’nde yaptığı sunumda şunları söyledi: “Almanya demografik olarak giderek yaşlanıyor ve işgücü azalıyor küçülüyor. Şu an Almanya’da yeni doğan çocukları %35’i yabancı kökenli. Siyasiler ve toplumun üst katmanları, giderek yaşlanan Alman nüfusu sebebiyle yabancı gençlere duyulan ihtiyacın farkında. Ancak bu bilinç henüz toplumun alt seviyelerinde oluşmadı. Önyargılı olan kesim nedeniyle, toplumda dışlanan ve iyi eğitim alamayan yabancı kökenli gençler var. Biz de bu sorunun farkında olarak önde gelen sivil toplum örgütleri ve Türk- Alman iş dünyasıyla birlikte Alman Hükümeti’nin desteğini alarak bir vakıf kurduk. ‘Stiftung: Bildung Eğitim!’ vakfının ilk projesi olan ‘Mentoring’ projesini başlattık. Meslek seçim arifesinde olan gençlere, başarılı olmuş ve iyi örnek teşkil edecek ağabey ve ablalarının mentörlük yaptığı projeyle; eğitim bilincini ailelere kadar indirip, bu şekilde çocukların iyi eğitim almalarını, iş bulmalarını ve dolayısıyla toplumun refahından pay almalarını sağlıyoruz. Gelecekte Alman toplumunun büyük bir kısmı yabancılardan oluşacak. Uzmanların da söylediği gibi 2030 yılında Alman ekonomisinin 10 milyon işgücüne ihtiyacı olacak. Eğer yabancı kökenli gençler topluma kazandırılamazsa bu ihtiyaç karşılanamaz. Bu nedenle Almanya toplumun içindeki bu çok kültürlü potansiyele sahip çıkmalıdır. Göçmenler Almanya’da yabancı değildir. Aksine orada doğan ve ikamet eden toplumun birer parçalarıdır.”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki çeşitlilik konusunda toplumu daha açık olmaya çağırdı. ‘’Biz uyum ülkesi olmak istiyoruz’’ diyen Merkel,  bu siyaseti diyalog üzerinden yürüttüklerini kaydetti. Merkel, ABD’de insanların farklılıklara alışık olduğunu, Almanya’da bu duruma alışılması gerektiğini kaydetti.

REKLAM ALANI