Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Faizler uzun bir süre daha düşük kalacak

Faizler uzun bir süre daha düşük kalacak
10 Mart 2017 08:32
A+
A-

ECB euro bölgesinde enflasyon ve ekonomik büyümenin beklenenden hızlı toparlanmasına rağmen para politikasında değişiklik yapmayarak faizleri ve varlık alım programını sabit tuttu.

Karar sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Draghi, “Faiz oranları uzun süre mevcut veya daha düşük seviyelerde olacak. Parasal genişleme bittikten bir hayli sonra da faizler düşük seviyede kalmaya devam edecek” dedi

ECB zayıf enflasyon ve ekonomik büyümenin hızını artırmak için faizleri sıfırın altında tutarken, ayda 80 milyar euro tutarında tahvil alıyor. ECB para politikası kararını açıklarken ekonomik toparlanmaya destek olmak üzere bu destek politikalarını sürdüreceğini belirtti.

ECB şu anda politika faizi olarak kullandığı borçlanma faizini yüzde -0.4 düzeyinde tutarken, kredi maliyetlerini belirleyen faizi de sıfır seviyesinde bıraktı.

Draghi enflasyonun gelecek aylarda yüzde 2’ye yakın kalacağını, çekirdek enflasyonun orta vadede kademeli olarak yükseleceğini söyledi.

2017 için Euro Bölgesi büyüme tahmini yüzde 1,7’den yüzde 1,8’e yükseltildi, 2018 beklentisi de yüzde 1,6’dan yüzde 1,7’ye yükseldi. 2019 ise değişmeyerek yüzde 1,6’da kaldı.

Avrupa Merkez Bankası bugünkü toplantısında faiz oranlarında ve varlık alım programında değişiklik yapmadı.

REKLAM ALANI