Dolar 32,4796
Euro 34,8400
Altın 2.451,45
BİST 9.870,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı
20 Mart 2018 11:07
A+
A-

Dünyanın yaşanılabilir ilk 10 şehri arasında Avrupa’dan 8 şehir bulunurken, Almanya ve İsviçre zirveye üç şehirle birlikte yerleşti. Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya’dan da bir şehir en iyi 10’da yer aldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana, bu sene 9’uncu kez art arda yine dünyanın en yaşanılabilir şehri ünvanını alırken, onu İsviçre’den Zürih izledi. Yeni Zelanda Auckland ve Almanya Münih ise üçüncü sırayı paylaştı.

DOĞU AVRUPA YÜKSELİYOR

Raporda son dönemde Doğu Avrupa şehirlerinde yaşanan yükselişe de dikkat çekildi. Sarajevo 159’uncu sıraya, Bratislava da 80’inci sıraya yükseldi. Artan yaşam standartları sonucu rekabetçi bir emek piyasasının ve yeteneklere ulaşım imkanının artmasının bu şehirlere ciddi bir uluslararası yatırım çekme hamlesi başlattığı belirtildi.

BAĞDAT 10 YILDIR DİPTE

Listeye göre en yaşanamaz şehir ise Bağdat. Irak’ın başkenti 10 yıldır listenin en sonunda bulunuyor. Yemen’in başkenti Sanaa ve Suriye’nin başkenti Şam da yine en yaşanamaz yerler arasında bulunuyor.

REKLAM ALANI