Dolar 32,2814
Euro 34,7952
Altın 2.408,33
BİST 10.302,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

İstanbul’un 7 ilçesi ‘dönüşüyor’

İstanbul’un 7 ilçesi ‘dönüşüyor’
17 Mart 2016 11:22
A+
A-

kentsel dönüşüm
TOKİ, kısa süre içerisinde İstanbul’un 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak.

Bu yıl İstanbul’da önceliği kentsel dönüşüme verecek olan TOKİ, şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Bir ay içerisinde ihaleye çıkılması planlanan ilçeler arasında Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar var.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul’da bütün konut taleplerini karşılama gibi bir durumları olmadığını belirterek, “Bana göre bundan sonra İstanbul’un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul’da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır, biz ona motive olmuş durumdayız” diye konuştu.

Turan, şehir içerisindeki çarpık yerleşimli evleri yıkarak yeni konutlar inşa edeceklerini aktararak, şunları söyledi:

“Kayabaşı bölgesinde iki tür konut yapıyoruz. Bir gelir elde etmek bir de orta gelirli grup için… Bunların tamamını kentsel dönüşüm odaklı rezerv konut olarak kullanacağız. Diyelim ki bir ilçemizde, Gaziosmapaşa’da, Bağcılar’da oturan bir vatandaşımız kentsel dönüşüme tabi tutulduğunda şöyle bir bölge düşünün; bin konut var, siz burayı kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuzda mecburen nüfusu desantralize etmeniz gerekir. Öyle bir yerdir ki zaten kötü bir yapı stoku vardır. Orada rızaya dayalı dışarıdan, mesela Kayabaşı bölgesinden isteyenlere yeni konut vereceğiz. Bu bana göre önemli. Kentin dönüşmesi lazım.”

71 futbol sahası büyüklüğündeki alanda kentsel dönüşüm

Turan, şu anda 54 ilde kentsel dönüşüm yapacaklarını belirterek, “İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda 2016’da çok daha aktif olacağız. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz. Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar” bilgilerini verdi.

Maltepe’de de proje üzerinde çalışıldığı ve bu ilçelerin sayısının artacağını anlatan Turan, diğer 7 ilçede başlatacakları kentsel dönüşüm hamlesinin 500 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

TOKİ’nin kısa süre içerisinde 7 ilçede başlatacağı kentsel dönüşümün toplam alanı, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

REKLAM ALANI