Dolar 32,4348
Euro 34,8128
Altın 2.439,44
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Doğru ücret yönetimi eşit işe eşit ücret ile mümkün

Doğru ücret yönetimi eşit işe eşit ücret ile mümkün
05 Ocak 2015 15:12
A+
A-

Hugent İK Yönetim Hizmetleri Direktörü Sibel Funes

 2015 yılına girdiğimiz bu günlerde çalışanlar maaş zamlarının haberini bekliyor. Şirketler de hedeflerini belirlerken bir yandan da çalışanlarının beklentilerine cevap verebilmek için çalışıyor. Doğru ücret yönetim sisteminin eşit işe eşit ücret olduğunu belirten Hugent, ücret sisteminin desteklenmesi, piyasa ile uyumlu rekabetçi bir sistem haline getirilmesinin doğru bir uygulama olacağını belirtiyor.

 2015 yılına girdiğimiz bu günlerde çoğu şirkette çalışanlar terfinin ve maaş zamlarının yolunu gözlüyor. Şirketler ise karlılıklarını hesaplarken bir yandan da çalışanlarının beklentilerine cevap verebilmek için çalışıyor. Hugent, doğru ücret yönetim sisteminin her pozisyon için iş değerleme metodunu kullanarak eşit işe eşit ücret olduğunu belirtiyor. Bölgesel ve sektörel analizler ile ücret sisteminin desteklenmesi, piyasa ile uyumlu, rekabetçi bir sistem haline getirilmesinin gerektiğini belirten Hugent, 2015 yılı ortalama zam oranlarının yüzde 7 ila yüzde 10 arasında olmasının beklendiğini vurguluyor.

Bu yıl firmalarda ücret artışını belirleyen en önemli etkenlerin enflasyon ve çalışan performansı olduğunu ve çalışanların, ücret artışlarının hangi kriterlere göre yapıldığını bilmesi gerektiğini belirten Hugent İK Yönetim Hizmetleri Direktörü Sibel Funes: “Şeffalık, ücret artış dönemleri öncesindeki yaşanabilecek spekülasyon ve motivasyon düşüklüğünün önüne geçerek çalışanların yönetime olan güvenlerini arttıracaktır. Zam oranlarının adil bir performans sistemi ile hedeflere ulaşma derecesine göre yapılması zam oranlarının farklılığında da problem yaratmayacaktır“ diyor.

 2015’te En Çok Zam Yapılacak Sektörler; Endüstri, Elektronik ve Bilişim

2015’te en çok zam yapılacak sektörlerin endüstri, elektronik ve bilişim sektörü olduğunu belirten Funes, yeni kuşak çalışanlarının yan hakları ile ilgili de şunları söylüyor; “Günümüzde gittikçe artan rekabet ortamında artık standart hale gelmiş yemek, ulaşım, sağlık sigortası gibi uygulamaların yerine fark yaratacak esnek yan haklar uygulamaları yeni kuşak tercihlerinde ilk sırayı alıyor. Bu yan haklar çalışanların aidiyetlerini ve memnuniytlerini arttıran bir unsur olarak yer alıyor.“

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI