Dolar 32,3970
Euro 34,7929
Altın 2.434,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

BLMYO, afet lojistiği panelinde konuklarını ağırladı

BLMYO, afet lojistiği panelinde konuklarını ağırladı
30 Mart 2012 07:52
A+
A-

Mars Logistics, UND, AKUT ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa organize ettikleri, “Afet Lojistiği”nin önemine dikkat çekmek ve yaklaşan İstanbul Depremi öncesinde bir farkındalık yaratabilmek için 28.03.2012 Çarşamba günü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan panel, değerli konuklarının sunumları ile tamamlandı.

Panele konuşmacı olarak UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, Nasuh Mahruki, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Oruç Kaya ve  Türk Kızılay Afet Yönetim Koordinasyon Başkanı Sayın Bayram Demir katıldılar.

Afet Lojistiği Paneli’nin yöneticisi olarak konuşmasını yapan Sayın Mine Kaya, UND olarak  “Afet Lojistiği Çalışma Grubu” koordinasyonu kurduklarını ve bir eylem planı çalışması hazırladıklarını söyledi. Konuşması sırasında Türkiye’nin %93’nün aktif faylar üstünde olduğunu bu sebep ile de afet hazırlık evrelerinin önemini hatırlattı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Oruç Afet Lojistiği ile ilgili önerilerini paylaştığı panelde, Afet Lojistiği Daire Başkanlığı’nın AFAD bünyesinde kurulması gerekliliğini belirtti. Konuşmasının devamında ülke genelinde lojistik tatbikatlarının yapılması ve gönderilen yardımları en az 1 hafta saklanabilecek ve içinde soğuk have depolarının da olduğu  A klas depoların kurulmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Türk Kızılay Afet Yönetim Koordinasyon Başkanı Sayın Bayram Demir, yardım amaçlı gönderilecek malzemelerin standartlarını önceden belirlenmesi ve ihtiyaç malzemelerinin tedariğinde bakım ve depolama kriterlerine dikkat edilmesi gerçeğinin altını çizdi.

“Mevcut kaynakların yetersiz kaldığı olaylara afet denir” diyerek söze başlayan Nasuh Mahruki, tüm afetlerin uluslar için bir milli mesele olduğunu söyledi. Afet zamanı götürülecek yardımların o ülkenin, bölgenin kültürel yapısı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanması ve hazırlanmasının çok önemli olduğunuda vurguladı.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin sadece 1 kişiyi öldürdüğünü diğer ölümlere binaların ve ev içindeki eşyaların sebep olduğunu söylerken, şu an da İstanbul’da kaçınılmaz bir afet riskinin olduğunu ama herhangi bir afet yönetimine ait yazılı bir planın olmadığını söyledi. Afet yönetimi ve lojistiğinde Japonya’nın çok ileri olduğunu ve kültürlerine yerleştirmiş olduklarını söylerken, ailelerin tatbikatlarla kendilerini afete karşı hazır tuttuklarınıda söyledi.

Panel konuşmacılara takdim edilen teşekkür belgelerinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,