Dolar 32,2743
Euro 34,6310
Altın 2.413,23
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

TÜGİAD Suudi Arabistan’a çıkartma yaptı

TÜGİAD Suudi Arabistan’a çıkartma yaptı
17 Şubat 2013 12:45 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2013 12:46
A+
A-

link.php

Göreve geldiği 9 aydan bu yana Türk iş dünyasının sesini dünyaya duyurmak için çalışan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Riyad’da düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi”nde Türkiye’yi temsil etti. Suudi Arabistan Çalışma Bakanı Adel Fakir ile de görüşen Yücelen, Ortadoğu’da girişimciliğin desteklenmesinin işsizliğe karşı en etkin çözüm olacağını ifade etti.

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ve uluslararası genç işadamları derneği olma sıfatıyla, Türk iş dünyasının sesini her kıtada duyurmaya çalışan TÜGİAD’ın Başkanı Ali Yücelen, göreve geldiği Mayıs ayından bu yana,  4 kıta ve 11 ülkeye ziyaretler yaptı. Son olarak Ortadoğu’ya giden Başkan Yücelen, 9-11 Şubat 2013 tarihleri arasında Prens Abdulaziz’in himayesinde, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi”nde Türkiye’yi temsil etti.

Zirvede, TÜGİAD ile Suudi Arabistanlı genç girişimcilere kar amacı gütmeden finansal destek sağlayan The Centennial Fund tarafından sürdürülen çalışmalar ve geniş katılımlı çalıştay neticesinde karşılıklı iyi niyet mektupları imzalandı. Başkan Yücelen, organizasyonun The Centennial Fund Başkanı Prens Abdülaziz’in himayelerinde yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “The Centennial Fund,  özellikle küçük şehir ve köylerde yaşayan halkı destekleyen bir kuruluş. Şimdiye kadar desteklediği projelerin yüzde 75’i nüfusu yoğun olmayan bölgelere ait… Böylelikle, köyden kente göçü engellemeyi hedefliyorlar ve bu açıdan bize örnek olabilirler. Yaptığımız iyi niyet anlaşması doğrultusunda, Ortadoğu’da ülkelerarası ticareti arttıran, bölgenin ekonomik sorun ve beklentilerine çözüm üreten ve gündem yaratan bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın liderliğinde Ortadoğu’da  girişimcilik kültürünü yayarak güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişimciliğin yaygınlaşmasının, istihdamı artıracağına ve genç nüfus arasındaki işsizlik oranını azaltacağına inanıyoruz.”

Suudi Arabistan ziyareti sırasında Çalışma Bakanı Adel Fakir ve Yatırım Kurumu Başkanı Prens Saud Al Faysal ile de görüş alışverişinde bulunan TÜGİAD Başkanı Yücelen, bu görüşmede de, Ortadoğu’da girişimciliğin desteklenmesinin işsizliğe karşı en etkin çözüm olacağını ifade etti.

REKLAM ALANI