Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

E-Fatura ve E-Defter 2 milyar TL ekonomik katkı sağlayacak

E-Fatura ve E-Defter 2 milyar TL ekonomik katkı sağlayacak
15 Şubat 2015 18:24
A+
A-

G

E-Fatura ve E-Defter kullanıcı sayısı 2015 yılı başı itibariyle yaklaşık 20 bine ulaştı. 2015 yılı başına kadar EFKS(Elektronik Fatura Kayıt Sistemi) üzerinden 6 milyar 396 milyon 39 bin 587 fatura düzenlendi. E-Fatura sisteminden düzenlenen fatura adedi ise 195 milyon 39 bin 218’e ulaştı. Defterlerini e-ortamda tutan 20 bin mükellef kâğıt kullanmayarak doğayı korumakla birlikte, noter tasdik süreçlerini ortadan kaldırdıkları için hız, verimlilik ve maliyet tasarrufu elde ettiler.

Teknolojinin etkin kullanımı sayesinde şirketler iş gücünden ve maliyetten önemli oranda tasarruf edip verimliliklerini artırabilirken, kâğıda dayalı işlemlerden kaynaklanan zararları da en aza indirip doğayı koruyabiliyorlar. Ticaret ve iş süreçlerinin fiziki ortamdan bilgisayar ortamına taşınmasıyla şirketler, iş süreçlerini çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleştirebiliyorlar. Bu alandaki en önemli gelişmelerden biri de e-Fatura uygulaması. Yıllık 6 milyarı aşkın fatura işlemi gerçekleşen Türkiye’de e-dönüşümün kısa vadeli yararlarının bile oldukça yüksek seviyede olması öngörülüyor. Türkiye’nin lider KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Hizmet Sağlayıcısı TÜRKKEP, elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların taraflar arasında dolaşımını güvenli kılan yasal geçerli, güvenli e-Fatura ile birlikte e-Defter ve e-Arşiv hizmeti ile şirketlerin operasyon maliyetlerini büyük oranda azaltıyor.

2017’ye kadar e-Fatura kullanıcı sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemeler ile e-Fatura ve e-Defter uygulamalarının yaygınlaştığına dikkat çeken TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, Türkiye’deki e-dönüşüm sürecini değerlendirdi: “2015-2019 e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ilk etapta 20 bin şirket için zorunlu olan e-Fatura’nın ardından, e-Arşiv ve e-Defter gibi uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı. 2 yıl içerisinde e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine, e-Defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 50 bine ulaştırılması öngörülüyor. Bu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar TL’ye ulaşacağını tahmin ediliyor. 2015’te E-Fatura ve faturaların elektronik ortamda oluşturulup muhafaza edilmesi ve gerektiğinde elektronik olarak ibraz edilmesini sağlayan e-Arşiv ile birlikte kullanıcı ve fatura sayılarında ciddi bir artış olacak.”

2015’te 250 milyon e-Fatura sisteme dahil olacak, 500 milyon TL tasarruf sağlanacak

E-Fatura gönderimlerinde herhangi bir kargo ücretinin ödenmemesinin, kesilen faturanın tek tıkla alıcısına ulaştırılabiliyor olmasının, kâğıt kullanımındaki gözle görülür düşüşün kurum ve kuruluşlar için önemli avantajlar sağladığını dile getiren Samast, “Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre, 2015 yılında, e-Fatura ve e-Arşiv ile sistemde 250 milyon e-fatura dolaşacak. 250 milyon e-fatura, şirketlerin ekonomisine 500 milyon TL’ye yakın tasarruf olarak geri dönecek. 2015 yılında, e-Fatura mükellefi olan 20 bine yakın işletmedeki toplam tasarruf oranı, ayda 20 milyon TL’yi bulacak. E-fatura ve e-defter uygulamasının hemen ardından gelecek e-Arşiv ile birlikte, sistemdeki fatura sayısının yaklaşık 10 kat artış göstermesi bekleniyor.” dedi.

E-Fatura İleti Yönetim Sistemi, kurumlara önemli tasarruf avantajı sunuyor

TÜRKKEP’in e-Fatura entegrasyon sürecinde faturaların hızlı ve etkin bir şekilde yönetilebilmesi için tasarladığı E-Fatura İleti Yönetim Sistemi (FİYS) ile farklılaşabildiği ve yoğun rekabet ortamında kurumlara önemli bir avantaj sunduğunu ifade eden Samast, “FİYS, sisteme çekilen faturaların muhasebeleşmeden önce yetkili/sorumlu ve masraf merkezi bazında dağıtımını sağlayarak onay sürecini hızlandırıyor ve faturaların kayıt altına alınmasını sağlıyor. Faturalarını elektronik ortama geçiren şirketler hız ve verimlilik avantajlarıyla birlikte, doğanın korunmasına katkı sağlıyor ve kâğıt masraflarını en aza indiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hızlı entegrasyon, kullanıcı dostu çözümler ve 7/24 uzman kadro desteği

TÜRKKEP olarak hizmetlerini, faturalarını elektronik ortama geçirecek firmaların temel ihtiyaçlarını en hızlı ve ekonomik şekilde karşılayacak şekilde oluşturduklarını söyleyen Samast, sözlerini şöyle tamamladı: “E-Fatura uygulamasına geçecek şirketlere hızlı entegrasyonumuz ve tüm süreçlerde verdiğimiz uzman kadro desteğimiz ile hizmet sunuyoruz. Müşterilerimiz tüm muhasebe ve ERP yazılımıyla uyumlu olarak geliştirilen TÜRKKEP E-Fatura sistemleri ile e-Fatura hizmetine daha çabuk geçiş yapabiliyor, ayrıca kullanıcı dostu ekran ve ara yüzlerle kolaylıkla adapte olabiliyorlar. Faturalama süreçleri, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi ile entegre çalışan, yasal geçerli fatura itiraz ve cari hesap mutabakat çözümleriyle noter tasdikine gerek kalmaksızın gerçekleştiriliyor.”

TÜRKKEP Hakkında:

TÜRKKEP, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetleri sağlamak üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş bir hizmet sağlayıcıdır. TÜRKKEP, e-Fatura ve E-Defter hizmetleri ve çözümleri sağlamak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcılarından biridir. TÜRKKEP, Türk Ticaret Kanunu, Tebligat Kanunu ve Vergi Usul Kanunu kapsamındaki KEP, E-Tebligat, E-Fatura ve E-Defter düzenlemelerine göre, gönderme, alma ve saklama hizmetlerini vermek için yetki almış ve bu hizmetleri tüm Türkiye genelinde veren ülkemizin ilk ve tek güven kurumudur.

TÜRKKEP, kurumsal güvenilirliği ve tarafsızlığı ilke edinen; sahip olduğu birikimi, deneyimi, teknolojik altyapısı, uzman kadrosu ve güven kurumu olma özellikleriyle, ülkemizin öncü güven kurumlarından biri olarak tüm şirketlere, kurumlara, kuruluşlara ve bireylere KEP, E-İmza, E-Tebligat, E-Fatura, E-Defter, E-Mutabakat, E-Bordro gibi hizmetler ile E-Saklama hizmetlerini tek noktadan ülke genelinde yaygın hizmet ağı ile sağlamaktadır. TÜRKKEP, KEP sahibi gerçek kişi ve tüzel kişi müşterilerinin bilgilerini, belgelerini, kayıtlarını ve delillerini bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunması standartlarına ve yasal düzenlemelere uygun olarak korumakta, müşterilerine hızlı, kaliteli, güvenilir ve katma değerli hizmetler vermektedir. TÜRKKEP, kurumsal ve bireysel hizmetleri ve çözümleriyle yasal geçerli ve güvenli e-hizmetler sunmaktadır.

 

REKLAM ALANI