Dolar 32,3770
Euro 34,7496
Altın 2.411,97
BİST 10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

MCT Danışmanlık, The Insights Group’un resmi iş ortağı oldu

MCT Danışmanlık, The Insights Group’un resmi iş ortağı oldu
14 Şubat 2013 09:47 | Son Güncellenme: 14 Şubat 2013 09:48
A+
A-

TanyerSonmezer&Andy_Lothian

Türkiye’nin halka açık ilk ve tek danışmanlık firması MCT Danışmanlık, performans gelişiminde Birleşik Krallık merkezli The Insights Group’un Türkiye’deki resmi iş ortağı oldu. MCT Danışmanlık, The Insights Group’un bireylerin ve şirketlerin performans gelişimi için sunduğu ürün portföyünün tek yetkilisi olacak.

 Organizasyonel gelişim ve insan kaynakları alanında Türkiye’nin lider yönetim danışmanlık şirketlerinden MCT Danışmanlık, performans gelişiminde küresel dev şirketlerin çözüm ortağı The Insights Group ile yepyeni bir işbirliğine imza attı. Yapılan işbirliği ile MCT Danışmanlık, The Insigts Group’un Türkiye’deki resmi iş ortağı oldu. İşbirliği kapsamında MCT, The Insights Group’un bireylerin ve şirketlerin performans gelişimine yönelik geliştirdiği çözüm odaklı tüm ürün portföyünün tek resmi yetkilisi olacak.

İki şirket arasındaki işbirliğinin detaylarını ve hedeflerini paylaşmak üzere Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bugün düzenlenen basın toplantısına, MCT Danışmanlık Yönetici Ortağı Tanyer Sönmezer ile The Insights Group CEO’su Andy Lothian katıldı.

Basın toplantısında konuşan MCT Danışmanlık Yönetici Ortağı Tanyer Sönmezer, 20 yıl önce kurdukları MCT Danışmanlık’ın, köklü tecrübesi ve uzman kadrosu ile organizasyonel gelişim ve yönetim danışmanlığı alanında günümüzde Türkiye’nin lider şirketlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Sönmezer, MCT’nin yüksek performans modeli kapsamında şirketlere “iklim, etkililik, yetkinlik, liderlik” olmak üzere dört ana kolda sunduğu hizmeti başarı ile sürdürdüğünü anlattı. Alanında Kıta Avrupası’nın en büyük organizasyonları olan İnsan Kaynakları Zirvesi ve Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi ile dünyanın dört bir yanından binlerce profesyoneli buluşturarak fark yarattıklarını da söyleyen Sönmezer, uluslar arası standartlarda hizmet kalitesi ile artık dünya çapında tanındıklarını vurguladı.

Bunun bir yansıması olarak insan kaynakları alanında tüm dünyada kabul gören Investors in Customers üç yıldız ve Investors in People Bronz Ödülü sahibi olduklarını vurgulayan Sönmezer, iki yıl önce de Work Style Dergisi tarafından 230 dünya şirketi arasından “Dünyanın En İyi Çalışma Kültürüne Sahip 10 Şirketinden biri” olma başarısını gösteren ilk ve tek Türk şirketi olduklarının altını çizdi. Sönmezer, alanında daima öncü olan MCT Danışmanlık’ın, tüm bu başarıların ardından Mayıs 2012’de İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası’nda halka açılarak Türkiye’nin halka açık tek danışmanlık şirketi olma gururunu yaşadığına da dikkat çekti.

Insights know how’ı ve MCT tecrübesi birleşti

Tanyer Sönmezer, The Insights Group ile işbirliğinin ise MCT’nin yönetim danışmanlığı alanındaki gücünün göstergelerinden birisi olduğunu vurguladı. Söz konusu işbirliği ile başarılarının taçlandığını söyleyen Sönmezer, The Insights Group’un performans gelişimindeki uluslar arası know how’ı ve MCT’nin yönetim danışmanlığındaki tecrübesi buluştu. Anlaşma öncesi The Insights Group’un sadece bireylere yönelik performans gelişimi ürünlerinin Türkiye’deki yetkilisi durumundaydık. Şimdi ise Insights’ın tüm ürün portföyünün, tüm çözümlerinin ve modellerinin resmi satış yetkilisi olduk” diye konuştu. Sönmezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaratacağımız sinerji ile The Insights Group tecrübesini bu kez daha geniş bir yelpazede Türkiye’deki şirketlerin başarısı için sunacağız. Uluslararası kabul görmüş ve çok sayıda yabancı şirket tarafından kullanılan modeller ile çalışan bağımlılığının artışı, liderlik potansiyelinin gelişimi, verimlilik artışı ve satış etkililiği gibi çok sayıda alanda şirketlere çözüm sunmayı hedefliyoruz.”

Türk şirketlerine rekabette avantaj sağlayacak

The Insights Group CEO’su Andy Lothian ise MCT ile yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Birleşik Krallık merkezli The Insights Group’un 20 yıllık köklü bir şirket olduğunu belirten Lothian, Brezilya’dan Japonya’ya, Kanada’dan Güney Afrika’ya 20’yi aşkın ülkede dünya ekonomisine yön veren global şirketlere performanslarının gelişiminde  rehberlik ettiklerine değindi.

The Insights Group’un uluslararası yaygın ağını geliştirme hedefi doğrultusunda bir süredir global iş ortaklıkları yaptığını belirten Lothian, bu bağlamda ciddi potansiyel olarak gördükleri Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine uzun vadeli yatırım yapmayı da bir süredir mercek altına aldıklarını söyledi. Lothian, “MCT Danışmanlık, Türkiye’de zaten bir süredir işbirliği yaptığımız bir şirketti. Yönetim danışmanlığında uluslar arası standartlardaki iş çözümlemeleri ile farkını ortaya koyan MCT, işbirliği arayışlarımızda bizim için en doğru adres oldu” diye konuştu.

Lothian, “İnanıyoruz ki, MCT ile söz konusu işbirliğimiz kapsamında sunulacak olan çözüm modellerimiz, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin performansını olumlu yönde etkileyecek.  Bu gelişimin, yakın gelecekte Türk şirketlerine küresel rekabette avantaj sağlayacağına ve sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Özgün envanterleri ile performans gelişimi sağlıyor

MCT Danışmanlık ve The Insights Group işbirliği ile Türkiye’deki şirketlerin performans gelişimine katkı sağlaması amacıyla sunulacak ürün portföyünde; şirketler tarafından çalışanlara uygulanan dört ana dalda gelişmiş envanter çalışmaları bulunuyor. Kişisel Etkililik, Takım Etkililiği, Dönüşümsel Liderlik Modeli ve Satışta Etkililik alanlarındaki bu modeller, The Insights Group müşteri portföyünde yer alan Microsoft, BP, Boeing, Philips, Energizer ve Novartis gibi dünyanın dev şirketleri tarafından yıllardır uygulanıyor. The Insights Group uzmanlığı ve MCT Danışmanlık tecrübesi ile sunulan ürünler; şirketlerde çalışan bağımlılığını artırmayı, liderlik potansiyelini geliştirmeyi, verimlilik artışına katkı sağlamayı, güvenilir satış danışmanları oluşturmayı ve kuruluşların yapılarını daha çevik hale getirmeyi amaçlıyor.   Kişisel Etkililik  modelindeki envanter çalışmaları ile çalışanların davranış tercihleri belirleniyor. Bireysel gelişimi artırmaya yönelik bu çalışmalar sayesinde bireylerin potansiyelinden maksimum oranda faydalanmak amaçlanıyor. Takım Etkililiği  için uygulanan model, birlikte performans gösteren takım  çalışanlarından en üst düzeyde verim almak amacıyla kullanılıyor. Dönüşümsel Liderlik  Modeli,   liderlerin vizyoner ve güvenilir bir şekilde organizasyonları yöneten bireyler olmasına katkıda bulunmak, Satışta Etkililik  ise yine satış ekibinin güvenilir danışmanlar olarak performans artışını sağlamak amacıyla uygulanıyor.

 

REKLAM ALANI