Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Akıllı dev projeye Türk damgası

Akıllı dev projeye Türk damgası
09 Ekim 2014 10:33
A+
A-

hazar adalarıAzerbaycan’da yapay adalardan oluşan 100 milyar dolarlık Hazar Adalar projesinde beton kalıp ve iskeleleri Urtim üretecek.

İnşaat altyapı şirketlerinin beton kalıp ve iskele sistemlerini yapan Urtim, Hazar Adaları projesinin beton kalıp ve iskele sistemlerini inşa edecek. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 50 farklı büyüklükte yapay adadan oluşan ve 1 milyon kişinin yaşayacağı Hazar Adaları projesi, 100 milyar dolarlık dev bir yatırımla hayata geçirilecek. Avesta Concern şirketi tarafından hayata geçirilecek projenin içerisinde, bin 50 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası Azerbaycan Tower da bulunacak.

’25 ÜLKEDE İŞ YAPIYORUZ’

Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu BaşkanıSerdar Urfalılar, dünyada başka bir benzeri olmayan Hazar Adaları projesinde görev almaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki projeleri takip ettiklerini belirten Urfalılar, “Bu alandaAlmanlar’ı yakaladık. Şu anda 25 ülkeye iş yapıyoruz” diye konuştu. Avesta Concern Başkanı Hacı İbrahim Nehramliise Türk yatırımcılarla ortaklığa hazır olduğunu belirterek, “Urtim’in yanında başka Türk şirketleri ile de çalışmak istiyoruz” dedi.

HAZAR ADALARI’NDA NELER VAR?

50 yapay ada bulunacak. İçinde bin 50 metre yüksekliğindeki dünyanın en yüksek gökdeleni Azerbaycan Tower yer alacak. Formula 1 pisti, marina, 5 üniversite, dünyanın en büyük camisi inşa edilecek. 200 bin kapasitelik 18 beş yıldızlı otel hizmet verecek. 250 bin konut, 50 bin rezidans dairesi yapılacak. Projede 600 bin kişi istihdam edilecek.

DAMLAYA DAMLAYA EV OLUR

Beza İnşaat’ın gerçekleştirdiği finansman kampanyası, küçük birikimle ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Firma,İstanbul Tuzla’da hayata geçirdiği Maksimum Life projesinde, konut fiyatının yarısını peşin alarak, kalan tutarı ise kendi bünyesinde faizsiz 36 ay vade seçeneği ile taksitlendiriyor. Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunulan proje,6 blokta toplam 160 daireden meydana geliyor. Projede, 1+1 dairelerin fiyatı 66 bin TL’den, 2+1 dublekslerin fiyatı ise 132 bin TL’den başlıyor. Maksimum Life’ta 60 ve 70 metrekare büyüklükte 1+1’ler ile 120 metrekare genişliğinde dubleks daireler bulunuyor. Proje; yüzme havuzu, kapalı otopark, AVM, süs havuzu, çocuk oyun alanı, spor merkezi ve toplantı salonu gibi sosyal donatılara sahip.

SOYAK SOHO EN YEŞİL SEÇİLDİ

Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC (ABD Yeşil Binalar Konseyi) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı. İstanbul Gayrettepe’deki karma proje Soyak Soho, 77 rezidans daire ve 4 bin 40 metrekarelik ofisten oluşuyor. Soyak Holding’in CEO’su Dr. Emre Çamlıbel, “Soyak olarak, geliştirdiğimiz konut projelerinde de sosyal, çevresel ve toplumsal sorumlulukla hareket ediyoruz” dedi.

METREKARE 3 BİN LİRAYA DAYANDI

İstanbul’da satılık konut fiyatları son 1 yılda yüzde 28 oranında artış gösterdi. Geçtiğimiz ay itibariyle İstanbul’da metrekare konut fiyatları ortalaması 2 bin 927 liraya yükseldi. Megakent İstanbul’da ortalama 100 metrekare bir ev almanın bedeli 292 bin 700 lira seviyesinde bulunuyor. İstanbul’un ortalamayı en çok yükselten ilçesi ise Beşiktaş oldu. İlçede satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 10 bin 652 liraya ulaştı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI