Dolar 32,4372
Euro 34,7377
Altın 2.438,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yabancılar iki Türk şirketine ortak oldu

Yabancılar iki Türk şirketine ortak oldu
13 Şubat 2014 07:51
A+
A-

anlasma_puzzle

Yabancılar iki Türk şirketine ortak olduÇelik devlerinden Almanya merkezli Wuppermann Group, Galva Metal ile ortak olurken, Avrupagöz ise yüzde 50 hissesini S. Arabistan merkezli Nesma Holding ve Reaya Holding’e 52 milyon TL’ye sattı

Çelik işleme sektöründe 140 yılı geride bırakan Almanya merkezli Wuppermann Group, Kocaeli’nde uluslararası çelik ticareti yapan ve çelik servis merkezine sahip Galva Metal’e ortak oldu. Geçtiğimiz yıl 526 milyon euroluk satış gerçekleştiren Wuppermann Group, 2005 yılından bu yana sürekli büyüyen ve geçtiğimiz yıl 32 milyon euro ciroya ulaşan Galva Metal’in yüzde 35’ini satın aldı.

Wuppermann AG Mali İşler ve Yönetim Kurulu Sözcüsü Dr. CL Theodor Wuppermann, gerçekleştirdikleri bu yatırım ile büyüyen Türkiye pazarına doğrudan erişeceklerini, böylece buradaki satış faaliyetlerini genişleteceklerini vurguladı.

İki şirketin işbirliği 2012 yılında başladı

Dr. Theodor Wuppermann, “Bu genç ve dinamik firma ile işbirliğimiz 2012’de başladı. Bu, Batı Avrupa dışında hisse alımı, büyüme yolunda devam etmememiz için tutarlı bir adım” dedi.

Galva Metal Genel Müdürü ve çoğunluk hissedarı Tolga Kısacıklıoğlu ise şöyle konuştu:

“Wuppermann gibi köklü bir şirket ile yakın işbirliği yapacağımız için mutluluk duyuyorum. Wuppermann ile yanımızda güçlü ve sağlam bir partner kazanıyoruz. Birlikte Türk pazarındaki konumumuzu daha da geliştirip büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa’da toplam 10 üretim tesisi ve 1300 çalışanı var

Ürün portföyü; yüzey kaplamalı yassı ürünler, borular, boru bileşenleri, çelik sac parçaları, elektronik endüstrisi için paslanmaz çelik ve alüminyum, mağaza ekipmanları ve makine imalatı sektörleri, tıbbi teknoloji sektörü, mobilya, gıda, ambalaj, araç, bina, güneş enerji sistemleri dahil su ve atık su teknolojilerinden oluşan Wuppermann Grup’un Avrupa’da 10 üretim tesisi ve bin 300 çalışanı bulunuyor.

40’tan fazla kişiye istihdam sağlayan Galva Metal ise galvaniz, aluzinc (galvalume) ve boyalı sac gibi kaplamalı yassı çelik ürünlerinde uzman. Galva ayrıca kısa süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi” arasında da yer aldı.

REKLAM ALANI