Dolar 32,5167
Euro 34,8858
Altın 2.451,84
BİST 9.885,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Yabancı demiryolu taşımacılarının Türkiye’ye ilgisi artıyor

Yabancı demiryolu taşımacılarının Türkiye’ye ilgisi artıyor
05 Nisan 2013 07:14
A+
A-

Demir yolu

Demiryolu yük taşımacılığındaki son gelişmelerle, taşıma sistemleri altyapısı, güvenlik ve entegrasyon konularının gündeme alındığı Avrupa-Asya Demiryolu Forumu, 12-15 Mart tarihleri arasında Prag’da yapıldı.

 “Demiryolları ve Müşteriler Arasında Diyalog” başlığı ile düzenlenen foruma,Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü temsilen  UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar katıldı.

OSJD (Çek Cumhuriyeti Demiryolları İşbirliği Örgütü), UIC (Demiryolları Uluslararası Birliği) ile JERİD -OLTIS tarafından organize edilen foruma UNIFE(Avrupa Demiryolu Endüstrisi Derneği), CER (Avrupa Demiryolu ve Altyapı Şirketleri Topluluğu), CCTT (Trans-Sibirya Ulaştırma Koordinasyon Konseyi) ile 18 uluslararası kuruluş destek verdi.

Avrupa-Asya forumunda, demiryolu sınır geçişleri, e-prosedürlerin basitleştirilmesi, Avrupa ve Asya’da, yeni demiryolu sistemleri ve koridorları, Doğu-Batı bağlantıları ile demiryolu taşımacılığı kalkınma perspektifi gibi önemli konular ele alındı.

Ulaşım, sevkiyat takibi, olağanüstü gönderiler, tarife ve fiyat oluşumu, demiryolu yük taşımacılığı, modern lojistik çözümler, intermodalitenin yaygınlaştırılması, uluslararası işbirliği için destek, sınır ötesi ticaret ve gümrük, e-ticaret, demiryolu yük pazardaki rekabet, kombine ve demiryolları arasında konteyner taşımacılığı ve işbirliği,  “yeşil ulaşım” konu başlıklarının görüşüldüğü forumda, uluslararası projelerin geliştirilmesi amacıyla teşvik, altyapı, güvenlik ve mevzuatların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği değerlendirildi.

Forum da yaptığı konuşmada, Türk demiryolu taşımacılığı konusunda katılımcılara bilgi veren Hacer Uyarlar, Avrupa- Asya uluslararası demiryolu taşımacılığı konusunda en kapsamlı organizasyonlardan biri olan forum hakkında şu değerlendirmelerde bulundu. “Rusya’dan Moğolistan’a, Ukrayna’dan Kore’ye pek çok ülke ile temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen forumda katılımcılar, Türk demiryolu taşımacılığı ile yakından ilgilendiklerini gözlemledik.3 gün boyunca süren toplantılarda, Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ile demiryolu taşımacılığında yaşanan gelişmeleri ve liberalizasyon sürecini paylaşma fırsatımız oldu. Sektör temsilcileri, Avrupa-Asya arasındaki en önemli geçiş kapısı olan Türkiye ile Türk demiryolu taşımacılığı ve intermodal taşımacılığa yönelik altyapı çalışmaları,  Marmaray, BALO gibi büyük projeler hakkında bilgilenmek istiyorlar. Viking Treni, İpek Rüzgarı ve TRACECA gibi taşıma koridorlarının yaratacağı ticaret hacmi, ülkemizi yabancılar açısından daha da önemli kılıyor. Özellikle ortak belge kullanımına yönelik ortaya konulacak çözümler, taşımacılığın kesintisiz yapılabilmesini sağlayacak, transit geçişleri kolaylaştıracaktır. UTİKAD olarak, Türkiye’nin de ortak belge ile ilgili anlaşmalara taraf olması konusunda ki yoğun çalışmalarımız TRACECA çalışma grupları içinde devam etmektedir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: