Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Twitter gençliğinin %44’ü 10 yıl içinde her şeyin değişeceğine inanıyor !

Twitter gençliğinin %44’ü 10 yıl içinde her şeyin değişeceğine inanıyor !
28 Şubat 2015 14:17 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2015 15:02
A+
A-

twitter

Markaların, hedef kitlelerine ulaşma ve hedef kitlelerin taleplerini analiz etme yöntemlerini kökten değiştiren dijital devrim, HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansında ABD ve Türkiye’nin önde gelen siyasal iletişim uzmanları tarafından masaya yatırılacak. Sosyal medya şirketi Gonzo Insight’ın konferans için yaptığı araştırmaya göre Twitter, anındalık ve hız özellikleriyle hedef kitleyi anlamlandırma açısından diğer sosyal ağların bir adım önünde yer alıyor. Şirketin yaptığı araştırmada hızla büyüyen Twitter gençliğinin düşüncelerine dair önemli görüşler yer alıyor.

Tüm dünyada 645 milyonun üzerinde insanın kullandığı Twitter, markaların ve kuruluşların hedef kitle odaklı pazarlama çalışmaları için eşsiz bir kaynak haline geldi. “Anındalık” özelliğiyle diğer sosyal ağlara kıyasla çok daha etkin analizler sağlayan Twitter, belirli hedef kitle gruplarına mesajlarını ulaştırmak isteyen markaların iştahını kabartıyor.

Twitter’ın hedef kitleye ulaşma açısından taşıdığı önem, 6 Mart 2015 tarihinde İstanbul Ritz Carlton Otel’de düzenlenecek olan HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansında masaya yatırılacak. Türkiye’de seçim kampanyaları kapsamında kullanılan siyasal iletişimin pazarlama stratejilerine sunduğu katkılara odaklanan ilk konferans olma niteliğindeki HEDEF “HEDEF KİTLE” konferansında, ABD’de Obama ve Clinton başkanlık dönemlerinde Twitter’ı eşsiz bir verimlilikle kullanan siyasal iletişim danışmanları söz alarak, dijital çağda hedef kitleye ulaşmanın yeni yollarını katılımcılarla paylaşacaklar.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2012 Başkanlık Seçimleri’ndeki Dijital Kampanya Direktörü Teddy Goff, Twitter Asya Bölgesi Direktörü Peter Greenberger, Barack Obama’nın Ulusal Saha Direktörü Jeremy Bird, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın Batı Eyaletleri Kampanya Sorumlusu ve Barack Obama’nın Denver – Colorado bölgesi anketörü Rick Ridder, ödüllü anketör Joannie Braden, Gazeteci Yazar Haluk Şahin, Siyasal İletişim Danışmanı Erol Olçak, Reklamcılar Derneği Onursal Üyesi İzmir Tolga, 54. Dönem Turizm Bakanı ve Basın Konseyi Vakfı Başkanı Bahattin Yücel’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik için sosyal medya analiz şirketi Gonzo Insight, Twitter’daki genç hedef kitle gruplarına dair bir araştırma gerçekleştirdi.

Genç yetişkinlerin %44’ü 10 yıl içinde her şeyin değişeceğini düşünüyor

Son 1 yıl içerisinde aktif tweet yazan 20 bin üniversite öğrencisini kapsayan analizde, öğrencilerin %56’sının para kaynağı olarak ebeveynlerini gördüğü ortaya çıktı. Araştırma ayrıca, üniversite sınavlarına hazırlanan 10 bin kişilik öğrencilik hedef kitle grubunun yüzde 23’ünün gelecekleriyle ilgili karar veremediklerini ortaya koyuyor. Üniversiteden yeni mezun olmuş 10 bin kişilik grubun gelecekle ilgili düşünceleri analiz edildiğinde, 10 yıl içinde yaşamlarındaki her şeyin değişeceğini düşünenlerin oranının %44 olduğu görülüyor. Araştırmada gençlerin duyduğu öncelikli kaygıların ise “gelecek”, “geçim” ve “kazanç” olduğu söyleniyor. Twitter’da hedef kitle analizi daha da daraltılabiliyor. Gonzo Insight’ın yaptığı analizde, KPSS’ye hazırlanan 10 bin kişilik öğrenci kitlesinin %57’si en çok zorlandıkları dersin matematik olduğunu belirtiyor.

 EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI