Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Türkçe Rap Efsanesi

Türkçe Rap Efsanesi
27 Kasım 2018 17:46 | Son Güncellenme: 07 Ocak 2020 19:17
A+
A-

Geçtiğimiz birkaç yılda ülkemizde mp3 rap müzik kültürü çok önemli bir popülerlik kazandı. Türkçe rap mp3 şarkıların doğuşu Almanya’da yaşayan gurbetçi gençlerin ırkçılığa maruz kalması ve buna tepki olarak Türkçe mp3 rap şarkılar söylemesi ile başlamış ve tüm ülke gençliği tarafından kabul görmüştür. Türkçe rap müzik kitlesel anlamda Türkiye’ye ilk olarak 1995 yılında Cartel grubu ile kendisini tanıtmıştır. Bu zaman süresinde Türkçe rap, kimi zaman tahminlerin çok ötesinde dinlenirlik kazanmış, kimi zaman ise kendi kabuğuna çekilerek piyasada ki varlığını unutturmuştur. Ancak şunu söylemek gerekir ki, 1995 yılından itibaren Türkçe rap, hiçbir zaman bugünkü kadar popülerleşmemiştir. Sagopa Kajmer ve Ceza dışında müzik piyasasında ciddi gelir elde eden ve çok sayıda rap’çinin dinlenme listelerine aynı anda egemen olması, son birkaç yılın gelişmesidir.

Türkçe rap şarkıların gelişme aşamasına baktığımızda, ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ortam müziğin toplumsal misyonunu dönüştürmüştür. Türkçe Rap mp3 müzik, insanların söylemek isteyip de söyleyemediği, düşünmekten vazgeçtiği veya duymak istemediği pek çok fikri ve sözü kitlelerin kulağına fısıldamaktadır. Yani Türkçe mp3 rap müzik, genel karakter olarak kendisinden bir şeyler kaybetmemesine rağmen rap’e olan rağbet artmış, kendisini sisteme yönelttiği eleştirileriyle var eden bu müzik türü büyük ölçüde benimsenmeye başlanmıştır.

Sagopa Kajmer, Ezhel, Şanışer, Şehinşah, Yener Çevik, Ceza, Ben Fero, Eypio, Reyn Men gibi Türkçe rap müzik mp3 kategorisinin önemli sanatçılarının en seçkin en çok dinlenen rap müzik mp3 şarkılarını sitemizde bulabilirsiniz. En düşük internet hızında bile kesintisiz ve donmadan erişim sağlayabilirsiniz.

Masa üstü cihazlarınız ya da mobil cihazlarınızdan dilediğiniz yerden Türkçe Rap müzik mp3 dinleyin. Özellikle mobil cihazlarınızdan arka planda da dinleme imkânı sunan sitemiz yüksek ses kalitesi ve kolay kullanımı hizmet vermektedir

SANATÇILARIN SAYFALARI

https://mp3kulisi.com/sarkici/Ceza

https://mp3kulisi.com/sarkici/Sagopa-Kajmer

https://mp3kulisi.com/sarkici/Ben-Fero

REKLAM ALANI