Dolar 32,5426
Euro 34,8395
Altın 2.445,02
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Türk İş Başkanı’ndan işsizlik çıkışı

Türk İş Başkanı’ndan işsizlik çıkışı
14 Ekim 2014 09:22
A+
A-

turk isTÜRK- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Suriyeliler’in çalışma hayatına katılmasına karşı olduklarını açıklayarak, “Türkiye’de yeteri kadar işsiz var. İşsizlere bir çare bulalım sonra Suriyeliler’e bakalım. Biz önce evimizin içini halledelim. Dışındakileri daha sonra halledelim” dedi.

Türk- İş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Bolu Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Palace Otel’de yapıldı. Türk- İş Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yaptığı istişare toplantısına katıldıktan sonra Abant’a gelen Ergün Atalay, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi karıştırılmak istenildiğini belirten Atalay, “Son 10 günde Türkiye’de olan olayların kabul edilebilir bir tarafı yok. Kamu binalarını yık, esnafların dükkanlarını yağmala, ambulansı kır dök. Bunların kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Bunlar maşalar, bunların ipuçları yurt dışında. Ülkemiz Suriye ve Irak gibi karıştırılmak isteniyor. Bunlara kitle örgütleri olarak izin vermememiz gerekiyor. Öncelik olarak ülkemin çıkarları daha sonra işçilerin çıkarları. Ülkem yoksa ne işçi var, ne işveren var. Bu görüşlerimizi bugün başbakanımızın ve Güneydoğu’dan gelen esnaf ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda anlattık” diye konuştu.

Atalay, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle işçilerin sorunlarının ikinci plana atıldığını söyleyerek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“İnşaat iş kolunda ve madenlerimizde sıkıntılarımız var. Biz onları gündeme getirirken bu terör olayları nedeniyle bizim meselelerimiz ikinci plana itiliyor. Bugün başkanlar kurulu olarak bu konuyu konuşacağız. İnşaat iş kolunda ve madenlerde insanlar bin liraya yerin 500 metre altında 5 kilometrelik alanda yaşamlarını sürdürmeye gayret ediyorlar. İnşaatlarda insanlar 30 katlı binalarda ilkel şekilde çalışıyorlar. Bugün de arkadaşlarla bu konuyla ilgili toplantı yapacağız.”

HİÇ KİMSE BİZİ KABUL ETMEZ

Başbakan Davutoğlu ile yapılan toplantıda işveren ve sivil toplum kuruluşlarına önceliğin ülke güvenliğinin olduğunun anlatıldığını söyleyen Atalay, “Başbakanla yaptığımız toplantıda o bölgede yaşayanlar yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini anlattılar. Başbakan da önce ülkenin güvenliğinin sağlanması gerektiğini anlattı. Bizim ülkemizin dışında olan olaylarda bizim ülkemiz karıştırılıyor. Amerika, ‘Ben bir askerimi bile yollamam’ diyor. Biz de Türk-İş olarak oraya bir askerimizin gitmesini kabul etmiyoruz. Türkiye o bölgeye 4 milyar dolar yani 9 katrilyona yakın para harcadı. Bu milletimizin parası. Her sıkıntı olduğunda herkes bu ülkeye geliyor. Yarın bu ülkede bir sıkıntı olduğunda bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz hiçbir yere gidemeyiz. Hiç kimse de bizi kabul etmez” dedi.

ÖNCE KENDİ EVİMİZİN İÇİNİ HALLEDELİM

Suriyeli sığınmacıların iş hayatına katılacak olmalarına tepki gösteren Atalay, şöyle konuştu:

“Türkiye’de yeteri kadar işsiz var. Bugün konuşacağımız konulardan bir tanesi de bu. İşsizlere bir çare bulalım sonra Suriyeliler’e bakalım. Biz önce Türkiye’de kendi evimizin içini halledelim. Evin dışındakileri daha sonra halledelim. Biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ülkemizde yeteri kadar işsiz olduğunu anlattık ve bu işsizlere bir çözüm bulunmadan bunları düşünmemek lazım. Önce ülkemizdeki işsizlere bir çözüm bulmak.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI