Dolar 32,5732
Euro 34,7825
Altın 2.509,19
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

500 milyar dolarlık EHİL EL seferberliği

500 milyar dolarlık EHİL EL seferberliği
10 Ağustos 2013 13:10 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2013 13:12
A+
A-

KENTSEL_YIKIM

İnşaat dünyası, yaklaşık 6.5 milyon konutu yakından ilgilendiren 500 milyar dolarlık kentsel dönüşümün ‘ehil ellerde’ yapılması için seferberlik başlattı.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), kentsel dönüşüm öncesi sektördeki işçilerin “mesleki yeterlilik belgesi” alması için harekete geçti ve inşaat ustalarını belge almaya çağıran 2 bin 500 afişi Türkiye’nin dört bir yanına dağıttı. Sendika, bundan sonraki adımda da her bölgede inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik belgesi alabileceği sınav merkezleri açacak. 

BELGESİZ İŞÇİ KALMASIN

İnşaat işçilerinin meslek sahibi olmalarını ve daha güvenilir inşaatlar yapılmasını hedeflediklerini belirten İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, “Bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi. Sektörde ‘yetersiz ve belgesiz işçi kalmasın’ hedefi ile yola çıktıklarını ve bu amaçla İNTES Mesleki Yeterlilik Merkezi’ni (İNTES MYM) kurduklarını belirten Şükrü Koçoğlu, “Şimdi de belgelendirme çalışmalarımızı Türkiye geneline taşıyacağız. Böylece belgeli 
ustaların yapacağı nitelikli inşaatlarda insanlarımızı yaşatacağız” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm olarak bilinen Afet Yasası kapsamında 6.5 milyon konutun dönüştürülmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Şükrü Koçoğlu, bunun dünyanın en büyük imar hareketlerinden biri olduğunu belirtti. Toplam büyüklüğü 500 milyardolarolan kentsel dönüşümün ‘ehil ellerde’ yapılmasını istediklerini belirten Koçoğlu, “Yıllık 250 milyar lira katkı sağlayan inşaat sektöründe doğrudan ya da dolaylı olarak 4 milyon kişi istihdam ediliyor. KısacaTürkiye’de her 20 kişiden biri inşaat sektöründe çalışıyor. Bu yüzden başlatacağımız seferberlik herkesi yakından ilgilendiriyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI