Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TÜKETİCİLERİN KOMBİ ŞİKAYETİNDE İLK SIRAYI ENERJİ TÜKETİMİ ALDI

TÜKETİCİLERİN KOMBİ ŞİKAYETİNDE İLK SIRAYI ENERJİ TÜKETİMİ ALDI
19 Aralık 2022 11:13 | Son Güncellenme: 19 Aralık 2022 11:14
A+
A-

Çözüm platformu Şikayetvar, soğukların başlamasıyla birlikte tüketicilerin gündemine giren kombi sektörüyle ilgili verilerini açıkladı. Verilere göre kombilerle ilgili en çok şikayet enerji tüketimiyle ilgili geldi. Kombi arızaları ve servis en çok şikayet edilen diğer konular oldu. 

Şikayetvar, tüketicilerin kombi arayışlarının hız kazanmasıyla kombi satın alımında dikkat edilmesi gerekenleri ve en çok şikayet edilen konuları derledi. Şikayetvar verilerine göre 2021’in ilk 11 ayı ile 2022’nin aynı dönemi karşılaştırıldığında kombi şikayetleri yüzde 7 arttı. Platforma bu sektörle ilgili toplam 5 bin 243 şikayet yazıldı. 2022’de şikayetlerin en çok arttığı ay ise Kasım oldu.

Kombiyle ilgili en çok nelerden şikayet ediliyor?

Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu ve satın alma kararıyla ilgili araştırma yaptığı Şikayetvar verilerine göre kombiyle ilgili en çok şikayet enerji tüketimiyle ilgili geldi. Kombinin arızalanması ya da çalışmaması en çok şikayet edilen ikinci konu olurken servis şikayetleri üçüncü sırada yer aldı. Ayıplı ürün satışı, garanti süresi, fiyat, fatura öne çıkan diğer şikayet konuları oldu.

Kombiyle ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin bazıları ise şöyle sıralandı:

“Diğer markalara göre 1,5 kat fazla gaz harcıyor”

“Kombimi 7-8 yıllık süreçte 2 yıldır kullandım. Her yıl bir parça var, küçük bir şey, değiştirmem gerekiyor, o parçada 400-500 TL…. Ayrıca diğer markalara göre 1,5 kat fazla gaz harcıyor. Kaç yere gösterdim, kendi servisleri de çözemedi. Almak isterseniz siz bilirsiniz yine ama naçizane ben pişman oldum.”

“Evimiz buz gibi cihazımın değişimini talep ediyorum”

“28/08/2022 tarihinde sıfır olarak almış olduğum kombi, 3 aydır arıza veriyor. Kombi 2 dakika ateşleme yapıp duruyor ve ateşleme yapar iken şiddetli bir şekilde sallanıyor bu arıza için yetkili servis geldi baktı. ‘Tamam oldu’ deyip gittikten 2 gün sonra aynı arıza devam etti ve bunun üzerine aynı arızayı onarmak için farklı tarihlerde 4 sefer yetkili servis geldi. Arızayı gideremedi şu kış gününde çok mağdur olduk evimiz buz gibi cihazımın değişimini talep ediyorum. Evime sürekli servis gelmesinden bıktık artık ilgilenmenizi rica ediyorum.”

“5 dakika için beklemeyen servis ve çalışmayan kombi”

“Kombi bakım hizmeti için nakit ödeme aldılar, ertesi gün öğleden sonra evde olabileceğimizi belirttik, öğleden önce arandık ve işimizi bırakıp koşturduk eve eldik, servis 5 dakika bekleyip ‘evde kimse bulunamadı’ deyip gitmiş. Sonuç bizi işimizden alıkoyup sadece 5 dakika için beklemeyen servis ve çalışmayan kombi. Oysa bakım anlaşmaları için 50 kere aranıyoruz, ödemeler nakit alınıyor, artık bu firma ile bir şey yaparken servisin uyumsuz olduğunu da düşünmek lazım.”

“Kombiyi aldığımdan bu yana 40-50 kere servis geldi”

“Kombi ilk kurulduğundan beri evime abartısız 30-40 kere servis gedi. 5 kere 1 kart 4 kere 1 kart daha ismini bilmediğim birçok parça değiştiler ama çözüme kavuşturmadılar. Değişim istediğimde de ‘Bu parçayı takalım geçecek’ diye diye yıllar geçti. Ek garanti aldım en sonunda ‘Ek garantide cihaz değişimi yapamıyoruz’ dediler. Bir daha evime kullandığım markada cihaz kesinlikle almayacağım.”

“40 dereceye ayarlıyorum, 32 dereceye düşüyor”

“Kombimi 40 dereceye ayarlıyorum ama iki dakika sonra 32 dereceye düşüyor ve orada kalıyor. Bu yüzden de peteklerde istediğim sıcaklık olmuyor. 50 dereceye getirdiğim zaman da o zaman ekran da 40 dereceyi gösteriyor o zaman petekler de ısınmış oluyor. Burada sorun nedir kimse buna bir çözüm bulamadı.”

REKLAM ALANI