Dolar 32,5997
Euro 34,7830
Altın 2.495,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Renk Şirketler Grubu olarak hizmete tam gönül vermiş bir firmayız

Renk Şirketler Grubu olarak hizmete tam gönül vermiş bir firmayız
11 Mayıs 2015 15:13 | Son Güncellenme: 11 Mayıs 2015 15:15
A+
A-

 

Murat-keskin

2006 yılından bu yana hizmet sektöründe tedarikçi olarak faaliyette bulunan Renk Grup Şirketler Grubu Genel Müdürü Murat Keskin, endüstriyel temizlik sektörü ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Murat Keskin, “Renk Grup olarak 2006 yılından bu yana hizmet sektöründe tedarikçi olarak faaliyette bulunan grup şirketlerimiz, konularında uzman kadrosu ile başta resmi kurum ve kuruluşlar olmak üzere özel işletme ve kuruluşlara yol süpürme tipi çevre temizlik makineleri, çöp konteynerleri, boya, tabela ve çevre temizlik makineleri ithalatı ile oluşturduğu pazarda en kısa sürede ürün bazlı hizmeti ulaştırmak ve optimal anlamda fayda sağlamak amacıyla kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı olarak hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

2006 yılında Renk grubu faaliyete geçirdiklerini söyleyen Keskin “Hizmet sektöründe 12 yıllık bir iş tecrübemiz var. İlk firmamda, Beyaz Dekorasyon ve Otomotiv olarak belediye hizmetleri sektöründe faaliyet gösterdik. Renk Grup’u kurarken alt firmaları olan bir şirketler grubu hayali ile yola çıktık. Kuruluşunu yaptıktan sonra Eyüp’ te faaliyete geçtik. 2010 senesinden sonra, Yeşil Peyzaj, AHC Boya, Saruhan Ticaret ve Ertuğ Yapıyı kurduk” dedi.

2010 yılında temizlik sektörüne girmeye başladıklarını belirten Keskin, “Başlangıçta elle kumandalı vakumlu süpürgelerle başladık. Makine ve kaliteyi her zaman ön planda tuttuk. Müşteriye iyi hizmet vermeye ve filo satışları yapmaya başladık. Büyük filo satışlarında Avcılar Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Akmercan Şirketler Grubu ve bunun gibi birçok belediye ve firma ile çalışmaya başladık. Pazarda hızlı büyümemiz, kaliteli ürün satmamız ve farklı hizmetler vermemiz sayesinde oldu. Satış sonrası hizmetimiz de iyi olduğundan müşterilerimizin devamlı tercih ettiği bir firma olduk” ifadelerini kullandı.

MİNGNUO’yu Türkiye pazarına kazandırdık

Renk Grup Şirketler Grubu Genel Müdürü Murat Keskin:

Temizlik sektörüne girdikten sonra kendimize ait bir marka oluşturmak istedik. Bunun için dünya çapında birçok firmanın distribütörlüğünü araştırdık. Hangi ülkede hangi makineler var, kimin nerede ve neler ürettiğini gidip görmeye başladım. Yurt dışı ziyaretlerimizde Hong Kong, Japonya ve Çini araştırmaya başladım. İyi bir pazar araştırmasından sonra 2013 sonuna doğru Pekin’de katıldığımız fuarda MİNGNUO ile tanıştık. Firma sahibiyle birlikte fabrikaya geçtik. İleriye dönük bir anlaşma olacağını ve onların da Türkiye ile çalışmak istediklerini belirttiler. Türkiye’de Avrupa’nın üzerinde bir bayi olmasını ön gördüler.

Çalışan teknik personellerini ve alt yapı konusunda ne kadar güçlü olduklarını gördük. Bize bir belge vererek distribütörlük anlaşmasının şartlarını anlattılar.  Web sitesi, büyük bir depo, teknik servis ve pazarlama ağı, eğitimli personel hepsi içimize sinmişti. Aradığımız birçok teknik özeliğin kalite ve kriterlerinin MİNGNUO ürünlerinde mevcuttu. Türkiye pazarındaki çevre temizleme makineleri ile karşılaştırdığımızda özeliklerinin daha kaliteli ve donanımlı olduğunu gördük. 5 yıllık bir sözleşme yapılma fikrini sundular. Ben de bunları karşılayabileceğimi belirttim. 1 milyon 200 bin dolarlık bir teminat ile 2014 Ocak ayında bir distribütörlük anlaşması imzaladık.

MİNGNUO’dan biraz bahsedersek; ürünlerinin çok kaliteli olması ve satış sonrası hizmetin olması büyük bir avantaj.  Mingnuo az enerji ile daha çok iş imkanı sunan yol süpürme araçlarında Uzak Doğu’da en yüksek kapasiteye sahip 55 bin dönüm arazi üzerine kurulmuş büyük bir fabrikaya sahip. Uzak doğuda yaklaşık 35 bayisi var. Tayvan’da ve Arap ülkelerinde ürünleri sürekli kullanılıyor. Her geçen gün de ARGE çalışması yapılıp ürünlerinin üzerine yeni özellik katıyor ve yeni modeller üretiyorlar.

MİNGNUO lityum bataryalı ve akülü olarak fabrikalar, havalimanları, cadde ve sokak gibi dış mekan süpürme ihtiyacını karşılıyor. Araçlarda az vakum fırça kaldırma teknolojisi ve çoklu vakum sistemi var. Genellikle bütün araçlar elektrik teknolojisi ile üretilmiş. Teknik olarak 6 ile 8 saat arasında kesintisiz çalışmaktadır. Lityum pilleri de 5 ile 10 yıl arasında kullanma özelliğine sahip. Uzak doğuda lityumlu pil üreten tek firma MİNGNUO’dur. İşlevsellik, fayda sağlama ve kalitenin dışında ekonomik enerji tüketimi için de Türkiye’yi MİNGNUO ile tanıştırmamız gerekiyordu.

2014’de REW fuarında ürünlerimizi Türkiye’de tanıtma imkanı bulduk. Fuar bizim için olumlu geçti. Bir çok firmaya ve belediyelere ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Piyasa bizi daha çok tanımaya başladı. 4 senedir elle kumandalı vakumlu süpürgelerde birçok firmaya ürün sattık. Referanslarımız internet sitemizde, kimlerle çalıştığımız belli. Daha iyi bir kaliteye ulaşmak için bu markayla çalışmaya başladık. Çin malları insanlara güven vermiyormuş gibi olabilir. Ama Çin’de parana göre mal var. Herşeyin en ucuzuna gidildiği için kötü malla karşılaşılıyor. Biz ucuz olanı değil kaliteli olanı seçtik.

Temizlik gereçleri üretiminde Avrupa lideri TSM ile anlaştık

Dış mekan temizleme makinalarını satarken, temizlik sektöründe iç mekan temizliği için makine eksiğinin farkına vardık. Sektörde iyi yerlere geldiğimizi, güven verdiğimizi ve ürünlerimizin kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, ülkelerden teklifler almaya başladığımız dönemde 2014 yılında İtalya’dan biz teklif aldık ve değerlendirmemizi istediler. Firma bizi 6 ay civarında bir süre izlemeye almış. Görüşmek için beni İtalya’ya davet ettiler.

TSM ile el sıkışırken, onlarla 1 milyon Euro‘luk bir satış bedeli karşılığında 2014’de anlaşma imzaladık.

Geniş temizlik ürünleri yelpazesiyle bir adım önde olan TSM, şirket merkezi Fiume Veneto – Pordenone (İtalya)’da bulunan ve 2011 yılından beri Mumbai (Hindistan)’da kendine bağlı ortaklığı olan bir aile şirketidir.

TSM firması başarısını, dünya etrafında S.M.A.R.T. yani basit, tamamen mekanik, erişilebilir, güvenilir ve sağlam (Simple, Completely Mechanical, Accessible, Reliable, Tough) olarak tanınan temizlik ürünlerinin tasarlanması, üretilmesi ve pazarlanması temeline dayandırmaktadır. Aile işi Moro Group’un, Fiume Veneto (İtalya)’da kurulduğu şirketin tarihi 1882 yılına kadar geriye gider. Şirket temizlik gereçleri üretiminde Avrupa lideri olmuş.   Şimdilerde TSM’nin stratejisi daha çok bina içi temizliğine odaklanmıştır durumda.

Böylelikle Renk Grup Şirketler Grubu olarak hem Asya hem de Avrupa ülkelerinin ürünlerini Türkiye’ye kazandırmış olduk. MİNGNUO ve TSM ile artık yolumuza devam edeceğiz. Türkiye genelinde 12 servisimiz var. Mobil ve taşıyıcı araçlarımız var. Ürünlerimizin arkasındayız. Müşterimize en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI