Dolar 32,3955
Euro 34,7994
Altın 2.402,82
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Tropikal Pet yatırım atağında…

Tropikal Pet yatırım atağında…
10 Haziran 2012 20:24
A+
A-

HER YAŞA GÖRE MAMA YAPTI, ÜRETİMİNİ 4 KAT ARTTIRDI…

Türkiye’nin ilk ve en büyük kuru mama üreticisi Tropikal Pet, 5 milyon dolar yatırımla açtığı ikinci tesisi ve yenilediği Champion ve Goody markalarıyla üretimini dört kat artırdı. Tropikal Pet, yenilenen yapısı ile Türkiye pazarının lider oyuncusu olarak dünya kedi-köpek maması sektöründe daha fazla etkili olmayı hedefliyor…

9 Haziran 2012, İstanbul;

Türkiye’de artan hayvan sahipliği oranına ve hazır mama kullanımına paralel olarak kedi – köpek maması pazarı, bugün yaklaşık 27 bin tonluk bir sektör. Pazar büyüklüğünün yaklaşık 225 milyon TL olduğu tahmin edilen bu alan 2011 yılında yüzde 6 gibi bir büyüme gösterdi. Dünyada ise 69 milyar Dolarlık bir büyüklüğe sahip olan kedi – köpek maması sektörü, Fransa’da 4,2 milyar Euro, İtalya’da 4,5 milyar Euro civarında. Türkiye ise umut vaat eden bir büyümenin eşiğinde…

Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli kuru mama üreticisi Tropikal Pet, sektörü geliştiren yatırımlarına devam ediyor. Geçen sene beş milyon dolar yatırımla yenilediği fabrikası ile üretim kapasitesini 35 bin tona çıkartan Tropikal Pet, genişleyen üretim ve dağıtım ağının yanı sıra yenilenen Champion ve Goody markalarıyla da sektörünün öncü ismi olmaya devam ediyor.

2011 yılından bu yana yaptığı fabrika ve üretim yatırımlarıyla üretim kapasitesini 4 katına çıkartan marka, Champion ve Goody markalarıyla artık daha çok noktada yer alıyor. Türkiye genelindeki petshop ve veteriner hekim kliniklerinin dışında ulusal zincir marketler, yerel zincir marketler, yapı marketler ve online sanal marketler gibi 3 bin 500’den fazla noktada satılan Tropikal Pet, içeriği ve ambalajını yenileyerek 30 çeşide çıkardığı Champion markası ile hamile kedi ve köpeklerden yaşlılara, anne karnındaki yavrulardan çalışan polis köpeklerine kadar her ırk, yaş ve duruma özel ürettiği mamalarla dikkat çekiyor. Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen ve en son teknoloji ile üretilen Champion mamalar, 72 adet hammadde içeriğiyle ile kedi köpeklerin su dışındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayan zengin bir içeriğe sahip.

Türkiye’nin ihtiyacı yılda 27 bin ton, yeni Tropikal Pet 35 ton üretim kapasitesine ulaştı

Tropikal Pet’in hem üretim hem de ürün bazında yaptığı yatırımlarla 2012 yazına iddialı bir giriş yaptığını anlatan Tropikal Pet CEO’su İzzet Saban, “2005 yılında kurduğumuz tesisimize ek olarak 5 milyon dolar yatırımla 2011 yılının Temmuz ayında açtığımız ikinci hattımızla yılda 35 bin ton civarında üretim yapma kapasitesine sahip olduk. Yeni açtığımız 2 bin 5 yüz metrekare kapalı alana sahip bu tesis ile Avrupa’da 2011 yılında yapılmış en son teknolojiye sahip üç tesisten biri haline geldik. Fabrikamız, aynı zamanda ISO 9001:2008 kalite belgesine, AB ülkelerine ihracat yapacak kalite standartlarına ve EU izin belgesine de sahip. Başlattığımız yenilenme süreciyle fabrika ve üretim tesislerimizin yanı sıra markalarımızı, ürün reçetelerimizi ve satış sistemimizi yeniledik. Satış ekibimizi de güçlendirdik. Türkiye’deki ilk mama ihracatı yapan firma olma özelliğimizle üç değişik kıtada 11 ülkeye ihracat yapmaktayız. Ayrıca Beaphar gibi dünya çapında önemli firmaların Türkiye temsilciliğini de yürütüyoruz.Amerikan girişim sermayesi şirketi “The Riverside Company” yatırım fonu tarafından 2010 yılında yüzde 60 hissesi satın alınan firmamız, bu sayede gelecek projeleri için gerekli olan finansal ve organizasyonel gücü elinde bulunduruyor. Amacımız sektörü ileriye taşıyacak daha nice ilklere imza atmak” dedi.

Dünyadaki ilk üç tesisten biri, 3 kıtada 12 ülkeye ihracat yapıyor…

Geçen yılın ortasında hizmete giren ikinci tesisi ile dünyada kuru mama üretimi yapan en son teknolojiye sahip üç tesisten biri olma özelliği taşıyan Tropikal Pet, aynı zamanda ISO 9001:2008 kalite belgesine, AB ülkelerine ihracat yapacak kalite standartlarına ve EU izin belgesine de sahip olan ender markalardan. Türkiye’deki ilk mama ihracatı yapan marka olma özelliği de taşıyan Tropikal Pet; Almanya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, İran, Irak, Litvanya, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri; Libya, Mısır ve İsrail’e mama ihraç ediyor.Uluslarası pet fuarlarında Türkiye’yi temsil eden Tropikal Pet, her geçen gün genişleyen ihracat ağı ile ülkemizi ithalatçı konumundan çıkartarak, ihracatçı konumuna taşımak için yoğun çalışmalar yapıyor.

Hayvan sahiplik oranı düşük, evdekiler ise artıkla besleniyor…

Türkiye’de mama tüketiminin yüzde 80’inin İstanbul’da olduğunu anlatan Saban, “En çok tüketim İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştiriliyor. Satışların yüzde 63’ünü köpek maması yüzde 37’ini ise kedi maması oluşturuyor” diyor.

Türkiye’de hazır mama ile beslenme alışkanlığının yaygınlaşması konusunda da çalışmalar yürüttüklerini anlatan Saban,” Türkiye’de hayvan sahiplik oranı dağılımına bakıldığında, herhangi bir hayvan sahibi olan yüzde 6’lık kitlenin yüzde 62’sinin köpek, yüzde 37’sinin kedi, yüzde 17’sinin kuş, yüzde 12’sinin ise balık sahibi olduğu görülüyor. Öte yandan yüzde 3’lük bir oran ise evlerinde diğer evcil hayvanlara sahip. Türkiye’de kedi/köpek sahiplik oranı Avrupa ve Amerika’nın çok gerisinde. Bu rakam Amerika – Kanada gibi ülkelerde yüzde 50’lerde, Avrupa ülkelerinde yüzde 30’larda ve gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 20 civarında. Ne yazık ki Türkiye’de henüz bu rakam yüzde 6. Türkiye’de evcil hayvanların beslenme alışkanlıklarına bakıldığında köpeklerin yüzde 89, kedilerin ise yüzde 77’si ev yemeği artıklarıyla besleniyor. Tropikal Pet olarak, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarını beslemesi konusunda onları bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bu da birçok evcil hayvanın sağlıksız beslendiği anlamına geliyor.” diyor.

REKLAM ALANI