Dolar 32,3618
Euro 34,6556
Altın 2.388,33
BİST 10.174,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

TAV Bilişim, iki Suudihavalimanında 2,5 milyon avroluk bilişim altyapısı kurdu

TAV Bilişim, iki Suudihavalimanında 2,5 milyon avroluk bilişim altyapısı kurdu
29 Nisan 2013 08:40 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 19:52
A+
A-

Dammam_King

Suudi Arabistan’ın Riyad Kral Khalid bin Abdulaziz ve DammamKral Fahd bin Abdulaziz havalimanları, havalimanı bilgi teknolojileri  yazılım çözümlerinde TAV BilişimHizmetleri’ni tercih etti.

Türkiye’nin havalimanıişletmeciliği sektöründeki küresel markası TAV Havalimanları’nın iştiraki TAVBilişim Hizmetleri, Suudi Arabistan’ın önde gelen iki havalimanının bilişimaltyapısını hayata geçirdi. Havacılık sektörüne yönelik bilgi teknolojilerini kullanarakgeliştirdiği ürünler, süreç yönetimi ve yenilikçi teknoloji yaklaşımlarıyla öneçıkan TAV Bilişim, Suudi Arabistan’da hayata geçirdiği projelerle Ortadoğu’dapazar payını önemli ölçüde artırdı. Proje kapsamında, Riyad Kral Khalid binAbdulaziz ve Dammam Kral Fahd bin Abdulaziz havalimanlarında faaliyet gösteren havayolları,yer hizmetleri firmaları ve havalimanı içerisindeki terminal havacılıksistemlerinin entegrasyonu sağlanarak operasyonel bütünlüğün ve yolcumemnuniyetinin en üst seviyeye çıkması hedeflendi.

Bu projenin TAV Grubu dışındayürütülen ve hayata geçirilen en kapsamlı proje olduğunu belirten TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü BinnurGüleryüz Onaran “Ulusal ve uluslararası olmak üzere 22 havalimanındayıllardır yürüttüğümüz bilgi teknolojileri çözümleri deneyimimizi, Riyad veDammam’da gerçekleştirilen projede de gösteriyor olmamız bizim için büyükbaşarı. Havalimanı yönetim sistemleri ve uygulamaları konusunda geniş ürünportföyü ile anahtar teslimi çözümler sunan TAV Bilişim Hizmetleri, SuudiArabistan’daki bu proje ile kaynakların optimum şekilde kullanılmasını vefarklı ekiplerin koordinasyonunu sağlayarak süreçlerin iyileştirilmesinde etkinrol oynamıştır. Ulusal pazarda lider, uluslararası pazarda etkin ve tercihedilir bir marka olduğunu bir kere daha kanıtlayan TAV Bilişim Hizmetleri,Türkiye’de ve dünyanın farklı havalimanlarında işletmecilere ve milyonlarcayolcuya hizmet veriyor. Müşterilerine; analizden tasarıma, danışmanlıktan destekve bakıma kadar geniş hizmet ve ürün yelpazesiyle entegratör firma olarakçözümler sunan TAV Bilişim Hizmetleri’nin amacı “yolcu ve havalimanı”memnuniyetini en üst seviyede tutabilmektir.” dedi.

Riyad Kral Khalid bin AbdulazizHavalimanı’nınardından Nisan 2013’de Dammam KralFahd bin AbdulazizHavalimanı’nda da devreye alınan proje kapsamında TAVBilişim bünyesinde geliştirilen havalimanı operasyonel veri yönetim sistemi(AODB), uçuş bilgi sistemi (FIDS), kaynak yönetim sistemi (RMS), bilgi değişimi(IB) ve raporlama sistemi (DAR) kurularak, havalimanlarında kullanılan diğerelektronik sistemler ve havayolu şirketleriyle entegrasyonları sağlandı. Entegreedilen sistemler vasıtasıyla, Suudi Arabistan yerel hava yolları şirketleriolan NAS ve Saudi Airlines’ın uçuş bilgileri havalimanı sistemlerine otomatikolarak aktarıldı. GOS (Gate Operated System), BRS (Baggage ReconciliationSystem), Sitatex ve Radar Entegrasyonu sayesinde manuel müdahale gereksinimiortadan kaldırılarak operasyonel bütünlüğün oluşması sağlandı. En son olarak dayer hizmetleri şirketleriyle entegrasyon sağlanarak Suudi Arabistanhavalimanlarında yolcu memnuniyetinin en üst seviyede olması hedeflendi.  

2011 yılının Şubat ayındabaşlayan projeyi, TAV Bilişim’in Türkiye ve Tunus şubelerinde görevli yazılımve sistem uzmanlarından oluşan 22 kişilik bir ekip gerçekleştirdi. 2,5 milyonAvro sözleşme bedeline sahip proje öncesinde veri girişlerinin manuel yapıldığıRiyad ve Dammam Havalimanları’nda, devreye alınan sistemler ve yapılanentegrasyonlar sayesinde merkezi ve kesintisiz veri yönetimi sağlanarak, insankaynaklı hataların minimize edilmesi, telefon, e-posta ve faks trafiğininazaltılması ve havalimanı yönetimiyle ilgili önemli operasyonel kararlarınhızlı bir şekilde alınabilmesi hedefleniyor. Ayrıca ürünlerin kullanılması ileoperayonel süreçlerde optimizasyonlar ve iyileştirmeler gerçekleşti. Yine TAVBilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen ve havalimanı kaynak atamalarınıoptimize eden planlama sisteminin de devreye alındığı Riyad ve DammamHavalimanları’nda, aynı sistemi kullanan İstanbul Atatürk ve Medine havalimanlarındaolduğu gibi operasyonel verimliliğin önemli miktarda artması bekleniyor. MedineHavalimanı, en yoğun sezon olan Hac dönemini, TAV Bilişim Hizmetleri tarafındangeliştirilen ve bu yıl devreye alınan kaynak planlama sistemi (RMS) ilesorunsuz gerçekleştirmişti.

Proje kapsamında hayata geçirilentüm sistemlerin 7/24 işletim ve desteği de, İstanbul’da bulunan merkez tarafındansağlanacak uzaktan destek ve TAV Bilişim Hizmetleri Suudi Arabistan lokasyonundansağlanacak yerinde müşteri desteği ile TAV Bilişim Hizmetleri tarafındanyürütülecek.

Riyad ve Dammam havalimanlarınınmüşteri portföyüne katılması ile birlikte, TAV Bilişim Hizmetleri tarafından yazılımve işletim desteği verilen yurtiçi ve yurtdışı havalimanı toplam kapasitesi,yılda 73 milyon yolcudan 122 milyon yolcuya yükselmiş oldu. TAV BilişimHizmetleri’nin BT yazılım ve 7/24 operasyon desteği verdiği havalimanlarıarasında en yüksek kapasite sıralamasında halen İstanbul Atatürk Havalimanı 45 milyonyolcu ile ilk sırada yer alıyor.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: