Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Seçimlerin ardından tatil satışlarına talep patladı

Seçimlerin ardından  tatil satışlarına talep patladı
02 Nisan 2014 07:05
A+
A-

turizmciler_iki_bayram_arasi_dugun_yapti13823448510_h1086660

 tatilsepeti.com’un verileri, seçimlerin ardından tatil satışlarına olan talepte büyük artış yaşandığını ortaya koydu. Seçim öncesinde yaşanan belirsizlikle birlikte Euro kurundaki artış nedeniyle yurtdışı planlarını erteleyen tatilciler, seçimin ardından seçenekleri değerlendirmeye başladı. tatilsepeti.com’un verilerine göre, yurtiçi otellere olan talep ise adeta patladı.    

 tatilsepeti.com’un verilerine göre, yerel seçimlerin ardından tatil satışlarına olan talepte büyük artış yaşanıyor. Seçim öncesi belirsizliğin yanı sıra Euro kurunda yaşanan artış nedeniyle özellikle yurt dışı turlara olan talep belirgin oranda düşerken, tatilciler Nisan ayının gelmesiyle birlikte seçenekleri değerlendirmeye başladı.

Seçim sonrasında yaşanan hareketliliği değerlendiren tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, kurdaki hafif gerileme ile birlikte yurtdışı turlara talebin artmaya başladığına dikkat çekti. Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yurtdışı tatil satışlarında Roma, Paris ve Prag’ın başı çektiğini belirten Karayal, “Mart ayının başlarında, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle pek çok tatilci planlarını ertelemişti. Şimdi ise yurtdışı tatil seçeneklerindeki hareketliliğin yanı sıra özellikle yurtiçi otellere olan talep adeta patladı” diye konuştu.

Kemer, Belek ve Bodrum önde

tatilsepeti.com’un rezervasyon verilerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden gelen rezervasyonlarda artış olduğunu kaydeden Karayal, “Yurtiçinde en çok tercih edilen tatil bölgeleri Kemer, Belek ve Bodrum olarak sıralanıyor. Genel olarak çocuklu aileler Kemer ve Belek gibi bölgelerde delüks otellerde rezervasyon yaptırırken, genç çiftler ise Çeşme ve Bodrum gibi bölgelerdeki daha butik işletmeleri tercih ediyor” dedi.

Erken rezervasyon kampanyalarının halen devam ediyor olmasının da rezervasyonlardaki artışta diğer bir önemli etken olduğunu belirten Karayal şu bilgileri verdi: “Seçimlerin yorgunluğunu üzerinden atmak isteyen tatilciler, Nisan ayında da devam eden erken rezervasyon kampanyalarında sunulan indirim fırsatlarından yararlanıyor. Erken rezervasyon sigortasından faydalananlar, otele girişe 72 saat kalana dek rezervasyonlarını istedikleri şekilde iptal edebiliyorlar.”

 

 

REKLAM ALANI