Dolar 32,3485
Euro 34,7878
Altın 2.397,12
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

SAP İnovasyon Forum, teknoloji liderlerini bir araya getirdi

SAP İnovasyon Forum, teknoloji liderlerini bir araya getirdi
15 Mart 2014 11:38 | Son Güncellenme: 15 Mart 2014 11:41
A+
A-

SAP___novasyon_Forum__2_Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden SAP İnovasyon Forum, 14 Mart’ta “Doğru Taktik” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkiye’nin ve dünyanın en yenilikçi teknolojilerine imza atan global liderler, BT profesyonelleri, SAP iş ortakları ve Türkiye’nin öncü kurumları bu etkinlikte bir araya geldi.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, gelenekselleştirdiği SAP İnovasyon Forum’u yedinci yılında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Teknolojideki son yeniliklerin ve inovasyonun tartışıldığı;  geniş kapsamlı bir gündeme sahip olan SAP İnovasyon Forum’un bu yılki ana teması “Doğru Taktik” olarak belirlendi. Forumda, tüm iş dünyasında teknoloji ve inovasyonla gelen dönüşümün yanı sıra spor ve eğlence alanında bilişim çözümlerinin sağladığı katma değer de aktarıldı.. 2000’in üzerinde katılımcıyla düzenlenen etkinlikte, Büyük veriyi gerçek zamanlı, hızlı ve ölçeklenebilir analitiklerle bir araya getirme konusunda devrim yaratan gerçek zamanlı bellek içi bulut platformu SAP HANA ile iş dünyasına sunulan verimlilik ve hız, etkinlikte teknoloji liderlerinin üzerinde en çok durduğu çözüm oldu.

Türkiye’nin lider şirketlerinden teknolojinin   ve SAP iş ortaklarını bir araya getiren zirvede, Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen yeni nesil bulut tabanlı e-fatura çözümü tanıtılırken yılın öne çıkan inovasyon projeleri de ödüllendirildi. Yılın Transformasyon Projesi dalında ETİ’nin iş analitiği çözümü, Yılın Mobil Projesi dalında ise Enerya’nın mobil veritabanı projesi,  Inteltek’in SAP Business Objects ve Sybase IQ destekli iş planlama ve konsolidasyon, kurumsal kaynak yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve mobil çözümleri Yılın Dönüşüm Projesi olarak ödüle layık bulundu. Yılın İş Zekası Projesi ödülü Anadolu Sigorta’ya sunulurken, Şişecam Yılın Strateji Projesi  dalında ödüle kavuştu. Orhan Holding’e ise Yılın Vizyon Projesi dalında ödül verildi.SAP_B__y__k_Veriden_Sorumlu_K__demli_Ba__kan_Yard__mc__s___ve_Genel_M__d__r___Irfan_Khan

SAP’nin yeni stratejik sektör hedefi spor ve eğlencede inovasyon

Etkinlikte ayrıca SAP’nin spor dünyasına getirdiği yenilikler ve izleyici deneyimine katkıları da masaya yatırıldı Basketbol menajeri ve spor yorumcusu Murat Murathanoğlu’nun  konuk olduğu gün ortası oturumunda, veri analizinin spora sağladığı katma değer, teknolojinin sağladığı imkanlar ile verilen doğru taktikler ve başarıya giden yol konuşuldu.

Spor ve eğlence sektörünü 25’inci stratejik sektör olarak belirleyen SAP, sporcuların ve takımların olduğu kadar izleyicilerin de spordan aldığı keyfi artıran analitik çözümleri sunumlarla tanıttı. Global çapta NBA, NFL, WTA gibi spor organizasyonları ve ligler için altyapı sağlayan SAP, ayrıca Türkiye’de Fenerbahçe’nin kurumsal kaynak planlama alanında iş ortaklığına imza attığını belirtti. Dünyada Bayern Münih, New York Jets, New York Giants, New York Yankees ve San Francisco 49ers gibi takımlar da SAP çözümleriyle  yönetiliyor.  NBA.com istatistik paneli SAP HANA platformu üzerinden tüm basketbol severlere NBA’in resmi istatistik tarihini sunuyor.SAP___novasyon_Forum

Teknoloji trendleri üzeriden SAP’nin inovasyon   rotasını belirleyen SAP İnovasyon, Analitik, Sosyal Medya Elçisi Timo Elliott, açılışta    yaptığı konuşmada şu değerlendirmede bulundu:

“Günümüzde büyük veri yönetiminde  iş modelleri bellek içi platformlara taşınarak hız kazanıyor. Organizasyonlar artık sadece CIO ya da BT direktörleri değil yönetim kademesinde CDO’lar (veriden sorumlu yöneticiler – chief data officer) da istihdam ediyor. Sürekli katlanarak çoğalan verinin en önemli değer olduğu bir çağa adım attık. Verinin saklandığı, işlendiği, analiz edildiği ve veri madenciliğinin kilit rol oynadığı bir ortamda d yol alıyoruz. SAP olarak bu alanda sunduğumuz çözümlerle inovasyonu kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunarken, onlar için mobilleşme ve iş analitiğini rekabet avantajı sağlayan vazgeçilmez birer unsur olarak sürekli geliştiriyoruz.”

inovasyon__Analitik__Sosyal_Medya_El__isi_Timo_ElliottSAP Büyük Veriden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Irfan Khan, ana konuşmacı olduğu etkinlikte SAP’nin inovasyon vizyonunu şu sözlerle aktardı:

“İnovatif servis ve hizmetler, kurumların kârlılıklarını artırmada en büyük etken. . Büyük veri analizi, bulut bilişim ve mobilleşme gibi trendleri benimseyen kurumların, dönüşümlerini tamamlayarak birer inovasyon fabrikasına dönüştüğüne şahit oluyoruz. SAP Business Suite çözümlerimizle dünyanın ilk gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA üzerinde tüm sektörlere iş çözümleri sunuyoruz. SAP HANA, kurumun tüm kaynaklarını daha akıllı hale getiriyor. Tüm iş süreçleri SAP çözümlerinin sunduğu inovasyonla birbirine bağlanarak kurumun rekabetçiliğine katkıda bulunuyor ve verimlilik artışı sağlıyor. SAP olarak global iş ortaklarımızla birlikte müşterilerimize değer katacak yenilikler geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”SAP_Genel_M__d__r___Zeynep_Keskin_1

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Gelişmekte olan ülkemiz, dinamik ekonomisi, inovasyona yatkınlığı, yetkin ve genç iş gücü havuzuyla büyük bir potansiyel taşıyor. Biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek adına yenilikçiliği ana ilkemiz olarak görüyoruz. Dönüşümü yakalayan ve stratejilerini doğru taktiklerle oluşturan firmaların sürdürülebilir büyüme, artan rekabetçilik ve kârlılık gibi fırsatları yakaladığına şahit oluyoruz. İnovasyonla girişimciliği buluşturarak, bugüne dek global arenada 1500 girişimciye destek verdik. Türkiye’deki büyüme paralelinde inovasyona yatırımımızı sürdürüyoruz. 2013 yılında duyurduğumuz, Teknopark İstanbul’da açılacak  SAP İnovasyon Merkezi’nde 2015 sonuna kadar 300 çalışan, araştırmacı ve öğrenciistihdam etmeyi planlıyoruz. Sektörün teknoloji liderlerini bir araya getirdiğimiz SAP İnovasyon Forum toplantımızda ana gündem maddesi olan ve 25’inci stratejik sektör olarak belirlediğimiz spor ve eğlence sektörüne yönelik inovatif çözümlerimizi duyurduk. Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin, 42 yıllık global deneyimiyle Türkiye’deki kurumlar için inovasyon, verimlilik, rekabetçilik ve tasarruf artışı sağlayan bilgi teknolojileri geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

SAP’den 1500 girişimciye 1 milyon dolarlık küresel destek

SAP, sadece Gelecek nesil teknolojileri tasarlarken yeni teknolojiler üretmekle kalmayıp gençlere ve girişimcilere yeni uygulamalar geliştirmenin kapılarını da açıyor. SAP,  her öçlekten kuruma geliştirdiği yeni teknolojileri . 2012’de Amerika’da başlatılan Startup Focus programı, bellek içi teknoloji, büyük veri ve gerçek zamanlı veritabanı konularında çalışan girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor. SAP Ventures, 1 milyon doların üzerindeki fonuyla,  bugüne kadar  1500’ün üzerinde girişimciyi, inovatif fikirlerini hayata geçirmek için destekledi.. Bugüne kadar SAP global olarak.

SAP Startup Focus Program ile türk girişimciler küresel pazara açılacak

Bunun Türkiye’deki örneklerinden biri, SAP’nin Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası işbirliğiyle başlattığı Startup Focus Program (Teknogirişimcilik Hızlandırma Programı), Türkiye’de büyük veri alanında çalışan yenilikçi fikirlere sahip gençleri küresel pazara taşımayı hedefliyor. Büyük veri alanında çözüm geliştiren girişimcilere ve teknoloji şirketlerine açık bir yarışma olarak kurgulanan program ile SAP genç girişimcilerin inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine destek olarak ekonominin büyümesine ve iş gücünün gelişimine de katkıda bulunuyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: