Dolar 32,3836
Euro 34,7708
Altın 2.439,83
BİST 9.999,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Sanayi yeni yılda umut veriyor

Sanayi yeni yılda umut veriyor
08 Nisan 2013 11:24
A+
A-

82525_sanayi_uretim

MÜSİAD, sanayi üretim endeksi değerlendirmesinde TÜİK verilerine göre, 2013 yılı Şubat ayında Sanayi Üretim Endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 mevsimsel etkilerden arındırılmış endeks ise, bir önceki aya göre 1,5 arttı.

GSYH büyümesinin önemli göstergelerinden olan Sanayi Üretim Endeksinin, yeni yılın ilk ayında başlayan aylık bazdaki yükselişine, Şubat ayında da devam etmesi oldukça olumludur. Zira sanayi üretimindeki artışın sürdürebilirliği, 2013 OVP hedefi olan %4’lük büyümenin yakalanabilmesi için de son derece önemlidir.

Sektörel bazda incelendiğinde ise, endeksin yukarı yönlü hareketine, imalat sanayi ile madencilik ve taşocakçılığı sektörünün katkıda bulunduğu görülmektedir. Toplam sanayinin yoğunluğunu oluşturan imalat sanayinde gözlenen endeks artışına paralel eğilim, pozitif bir sinyal olarak yorumlanmalıdır.

Ayrıca, 2012’nin ilk aylarında bu verilerin düşüş yönünde bir performans sergilerken,  2013’ün aynı döneminde yükselişe geçmesi de, erken de olsa, yeni yıl büyümesine dair diğer bir sevindirici göstergedir. Kısacası, sanayi, 2013’e umut verici bir tabloyla başlamıştır.

 

REKLAM ALANI