Dolar 32,5505
Euro 34,9656
Altın 2.457,06
BİST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Rüzgar enerjisinde işbirliği

Rüzgar enerjisinde işbirliği
01 Temmuz 2013 14:44
A+
A-

ruzgar gulu

Rüzgar enerjisi’nde Türkiye-Danimarka Teknoloji ve B2B Görüşmeleri, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan, ”Hem ekonomi için hem enerji arz güvenliğinin yönetilmesi ve artan talebi karşılamamız için yerli ve yenilenebilir kaynakları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor. Bu sırada yerli üreticilerin devreye alınması gerekiyor” dedi.

Demircan, küresel enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları hızının arttığını belirtti. Enerji sektörünün Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Demircan, sektörün ekonomik büyümeden daha yüksek bir büyüme oranı kaydettiğini dile getirdi. Türkiye’de elektrik talebinin hızla arttığına dikkati çeken Demircan, bu kapsamda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını en kısa zamanda devreye sokmak istediklerini belirtti.

Demircan, Türkiye’nin enerji alanında 2023 yılına kadar 130 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğunu belirterek söz konusu yatırımın yüzde 80’inin yerli üreticilerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. 2012’de 60 milyar dolara yakın enerji ithalatı olduğunu hatırlatan Demircan, “Hem ekonomi için hem enerji arz güvenliğinin yönetilmesi ve artan talebi karşılamamız için yerli ve yenilenebilir kaynakları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor. Bu sırada yerli üreticilerin devreye alınması gerekiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN AB’YE KATILIMINI DESTEKLİYORUZ”

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen de Türkiye’nin AB’ye katılımını desteklediklerini kaydetti. Madsen, Türkiye’nin AB’ye katılım müzakereleri çerçevesinde açılan Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu başlıklı 22. faslın önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Enerji sektörünün Danimarka için oldukça önemli olduğunu belirten Madsen, bu alanda Türkiye ile iş birliği yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Madsen, Danimarka’nın türbün üretmedeki başarılarına dikkati çekerek, enerji alanındaki başarılarının kamu ve özel sektörün ortak çalışmasından kaynaklandığını ifade etti.

REKLAM ALANI