Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

RMK marine tarafından inşa edilen TCSG yaşam denizde

RMK marine tarafından inşa edilen TCSG yaşam denizde
13 Eylül 2012 10:56
A+
A-

 

Koç Topluluğu’nun gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren şirketi RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi’nin dördüncüsü olan “TCSG Yaşam” törenle denize indirildi. Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine tarafından inşa edilen “TCSG Yaşam”ın denize iniş töreni, Savunma Sanayi Müşteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Kudret Önen, savunma sanayinin geliştirilmesi için özel sektör ile yapılan işbirliğinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Serinin dördüncü ve son gemisi Yaşam’ı da denize indirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”dedi.

 Milli Savunma Bakanlığı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ihalesini kazanarak, özel sektör tarihindeki en büyük  muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine, proje kapsamında inşa ettiği dördüncü ve sonuncu gemi “TCSG Yaşam”ı düzenlenen törenle denize indirdi.

İlk üç Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Dost, Güven ve Umut, deniz testi / kabul aşamasında bulunuyor. Gemilerin tümünün 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

Kudret Önen: “Ülkemizde katma değer yaratan, araştırma geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sanayi sektörlerinin desteklenmesi çok önemli.”

 

TCSG Yaşam gemisinin denize iniş töreninde konuşan Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen projeye ilişkin sözleşmenin 2007 yılında RMK Marine ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalandığını ve Proje’nin diğer gemileri Dost, Güven ve Umut’un Deniz testi/Kabul aşamasında olduğunu hatırlatarak, RMK Marine’de  projenin dördüncü ve son gemisi TCSG Yaşamın  denize iniş töreninde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Önen, “RMK Marine olarak gerçekleştirdiğimiz kalite ve kapasite yatırımlarımızla, bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin askeri gemi inşasında proje üreten, teknoloji yaratan, inşa sonrası ürünlerinin servisini, bakımını üstlenen bir tersane konumundayız. Yatırımlarımıza ara vermiyoruz. Savunma sanayii sektöründe, uzmanlaşmış insan kaynağını daha da geliştirmek ve büyük savaş gemileri de dâhil olmak üzere her türlü askeri gemiyi inşa etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen ihale değerlendirme sürecinde olan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD), RMK Marine’in özgün yerli tasarımı ile ana yüklenici olmayı hedeflediği askeri projelerin başında geliyor. Diğer taraftan, Milgem projesinin devamı olan Milgem-S projesi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca teklif istenen iki tersaneden birisi olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. “ dedi.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemilerinin Özellikleri:

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi kapsamındaki gemilerin, her biri 88 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 1700 ton ağırlığa sahip. Boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında “korvet sınıfı” gemiler ailesine mensup olan bu gemiler; arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, yangın söndürme, kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek şekilde donatılıyor.

Gemiler, saatte 22 milin üzerinde hız yapabilmekte ve helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam olarak yerine getirebilecek donanıma sahip olacaklar.

Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin, yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimi gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,