Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Sektörlerinin başarılı girişimcileri “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’13”te buluştu

Sektörlerinin başarılı girişimcileri  “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’13”te buluştu
02 Mayıs 2013 10:58
A+
A-

 GİRŞİM

Sabancı Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından, Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’13” tekstilden, internete, motosikletten ev dekorasyonuna geniş bir yelpazede başarılı girişimcileri biraraya getirdi.

 

Sabancı Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen, “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 13”, sektörlerinde lider konuma gelmiş girişimcileri ve gençleri buluşturdu.

Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen etkinlik, Inovent Genel Müdürü Ömer Hızıroğlu’nun konuşmasıyla başladı. Ömer Hızıroğlu konuşmasında girişimci ve girişimciliği tanımlarken Inovent’in çalışmalarına da değindi.

Ardından gerçekleşen Mobil Girişim Paneli’nde, Pozitron Kurucusu Fatih İşbecer, Mobile Marketing Association – Country Manager & Focus İletişim Yönetici Ortağı Kerem Kapancı konuşmacı oldular. Panelin moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Kurumsal Çözümler Koordinatörü Ozan Sönmez üstlendi. Konuşmacılar panelde kendi girişimcilik hikayelerini paylaşırken, mobil girişimciliğin Türkiye’ye sağlayacağı faydalar üzerine de durdular.

Sektörlerinin devlerinden başarının sırları

Etkinliğin ikinci yarısı, Silk & Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur ve Kiğılı Giyim Kurucusu Abdullah Kiğılı’nın konuşmacı olarak katıldığı, moderatörlüğünüSabah.com.tr köşe yazarı ve DP Danışmanlık ve Pazar Araştırması KurucusuDuygu Eren’in üslendiğiTekstilde Girişim Paneli’yle başladı. Ayşen Zamanpur konuşmasında girişimciliğe inandığını söyledi ve “Eğer içinizde girişimcilik ruhunuz varsa bunu kapatmayın” dedi. Zamanpur, girişimciliğin artmasının Türkiye’ye çok katkısı olacağının altını çizdi. Konuşmasında gençlere önerilerde bulunan Zamanpur, “İşinizi severek yapacaksınız, başka türlü başarılı olmanın mümkünü yok. Sevdiğiniz konularda araştırma yapın. Konunuzda dünyayı izleyin. Günde bir saat ile binlerce insanın önüne geçersiniz” dedi. Abdullah Kiğılı da kendi girişimcilik hikayesi ile birlikte Türkiye’de hazır giyimin başlamasının hikayesini anlattı. Abdullah Kiğılı “Doğru zaman, doğru ürün, doğru sistemi kurduğunuzda başarılı olursunuz” dedi.

Ardından sırasıyla; Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral gençlere kendi işlerini kurmaları tavsiyesinde bulundu. Bir kurum içinde çalışanlara da işlerinde fark yaratmalarını tavsiye etti. Nafi Güral gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “İşinize aşık olun; güçlü kadrolar içinde olun; rakiplerinizi iyi tanıyın; liderlik, inovasyon ve kurumsallaşmaya önem verin”. Nafi Güral sözlerine son verirken “Kızlarımızdan beklentimiz, kendilerine hep üst noktaları hedef alsınlar” dedi.

REKLAM ALANI