Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

MARS LOGİSTİCS’TEN 60 MİLYON EUROLUK YATIRIM

MARS LOGİSTİCS’TEN 60 MİLYON EUROLUK YATIRIM
29 Kasım 2022 11:11
A+
A-

Mars Logistics, 650 römork, 250 çekici ve 90 vagon satın alarak toplam 60 milyon Euro değerinde yatırıma imza attı.

Karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşımacılık hizmetlerinin yanı sıra gümrükleme, depolama, sigorta gibi hizmetler de sunan Mars Logistics 60 milyon euroluk yatırımı ile şirketi büyütmeye devam ediyor. Şirket toplamda 650 römork, 250 çekici ve 90 vagon satın aldı.

Müşterilerinin Taleplerine, Projelerine ve Lojistik Stratejilerine Göre Yatırımlarınızı Gerçekleştiriyorlar

Gerçekleşen yatırım ile ilgili Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan da açıklamalarda bulundu. Günhan; “Mevcut durumda 3.202 üniteden oluşan özmal filomuzu 650 römork, 250 çekici ve 90 adet vagon satın alması yaparak büyütüyoruz” dedi ve filo yatırımı yapmalarının nedenini şöyle açıkladı: “Müşterilerimizin taleplerine, projelerine ve lojistik stratejilerine göre yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz ile birlikte büyümek, iş süreçlerini kolaylaştırmak, en verimli lojistik süreçleri onlar için kurgulamak ilk önceliklerimiz arasında yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Paris’te de bir depo açtıklarını ileten Günhan; “Şirketimizin büyüme stratejilerine paralel olarak İspanya’da ve Fransa’da şirketler kurmuştuk. Geçtiğimiz aylarda ise Paris’te açtığımız depo ile bölgedeki hizmet çeşitliliğimizi artırarak ve alt yapımızı geliştirerek müşterilerimize daha geniş imkanlar sunmaya başladık” dedi.

Günhan, yurtiçinde de parsiyel taşımacılık, bayi stok yönetimi, bayilere dağıtım, depolama, sipariş hazırlama vb. birçok hizmet sundukları Yurtiçi Dağıtım Kanalları operasyonlarında da büyümeye, transfer merkezleri açmaya devam edeceklerini belirtti. Intermodal taşımacılık modelinin gerek çevre dostu olması gerek operasyonel avantajları sebebiyle gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını, müşteriler tarafından da daha çok tercih edildiğini de belirten Günhan, Trieste – Halkalı – Avrupa arasındaki haftalık tren sefer sayılarını 42’ye çıkaracaklarını aktardı.

“İş Hacmimizin Büyük Bir Kısmını Otomotiv ve Tekstil Sektörleri Oluşturuyor”

Günhan, Mars Logistics olarak bu seneyi 500 milyon euro konsolide ciro ile kapatmayı öngördüklerini belirterek; “2.000’in üzerinde çalışma arkadaşımızla, yurt içi ve yurt dışında 37 şube ve depomuzda tüm sektörlere ithalat, ihracat, depolama, yurtiçi dağıtım hizmetleri veriyoruz ancak iş hacmimizin büyük bir kısmını otomotiv ve tekstil sektörleri oluşturuyor.  Otomotiv sektöründe yaklaşık 500, tekstilde ise 2.000 firma olmak üzere bütün sektörlerde toplamda 8.000’e yakın firmaya hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: