Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İstanbul’da 28 yılın kar rekoru kırıldı

İstanbul’da 28 yılın kar rekoru kırıldı
19 Şubat 2015 11:08
A+
A-

Kar 1

İstanbul’da salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü.

Salı gününden itibaren Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, İstanbul’da hayatı felç etti. Çatalca’nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm’ye ulaştı. Mahmutbey-Hadımköy bölgesinde ise kar kalınlığı yer yer 75 cm’e ulaştı.Kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salı gününden bu yana etkili olan kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam ettiği belirtilen açıklamada, TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIR’ların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandığı belirtildi.

İlçelerde kar kalınlıkları

Çatalca’nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 50- 70 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 35- 70 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 30-50 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 20-33cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 20-32 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 12-21 cm

İBB, Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, itfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdiği ve bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR’ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladığı ifade edildi. Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçları  çok sayıda TIR’ı çekerek yolların açılmasına destek verdi. Açıklamada yarıca TIR’ların içinde uyuyan sürücülerin Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldığı ve TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlandığı belirtildi. Bölgede kar kalınlığının ise yer yer 75 cm ölçüldüğü ifade edildi.

kar8

189 ağaç devrildi

İBB’nin açıklamasında, son iki günde tipi ve kar ağırlığı nedeniyle bir çok semtte 189 ağaç devrildiği, ağaçlar itfaiye ve Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kaldırıldığına dikkat çekilere şu ifadelere yer verildi:

“Trafikte kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bölgelere mobil büfeler gönderildi. Mobil büfeler vatandaşlara sıcak çorba, kumanya, çay ve su dağıttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İTFAİYE, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kışla mücadele çalışmalarını 4.815 personel 1.028 araç ile sürdürüyor. Ekipler yolların açık tutulması ve buzlanmayı önlemek için son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı. Atık Yönetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meydanlarda, ana arter yaya üst geçitleri ile metrobüs yaya üst geçitlerinde elle küreme, tuzlama ve saçakları temizleme çalışması yapıyor. Sokakta kalan 437 vatandaş İBB Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir ediliyor.”

kar 2

REKLAM ALANI