Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Mar Yapı’ya Cannes’dan birincilik ödülü

Mar Yapı’ya Cannes’dan  birincilik ödülü
16 Mart 2013 09:57
A+
A-

mipim_2013

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MİPİM ve ArchitecturalReview Dergisi’nin düzenlediği FutureAwards 2013’te ödüller sahiplerini buldu. Türk firmalarının 3 kategoride ödüle layık görüldüğü yarışmadaSuyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından  Mar Yapı için tasarlanan Basın Ekspres aksındaki TRI G projesi,kendi kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

 Bu yıl Türkiye’nin “Onur Ülkesi” olarak katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MİPİM’e Türk firmaları damgasını vurdu. 12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 28 Türk şirketinin stant açtığı MİPİM Fuarı’na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra 500 Türk şirket yöneticisi katıldı.

Fuar kapsamında prestijli mimarlık dergisi ArchitecturalReview tarafından düzenlenen FutureAwards 2013’te Suyabatmaz&Demirel tarafından tasarlanan Mar Yapı’nın TRI-G projesi kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Kentsel projeler, rejenerasyon ve master plan, yüksek yapılar, karma yapılar, ofisler, konutlar, perakende, rekreasyon, eski/yeni,  retrofit, spor yapıları ve sürdürülebilirlik olmak üzere on iki ayrı kategoride ödüllerin verildiği yarışmada farklı kategorilerde 2 Türk firması daha birincilik ödülüne layık görüldü.

MİPİM’de ikinci ödül

Cannes JW Mariott Otel’de 13 Mart akşamı düzenlenen gala yemeğinde Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Mimar Hakan Demirel’in teslim aldığı ödül ile Mar Yapı MİPİM’den ikinci kez ödül ile dönmüş oldu. 2010 yılında Güneşli Konutları Projesi ile MİPİM’den ödül aldıklarını hatırlatan Münir Özkök, “Güneşli’de hayata geçireceğimiz TRI-G ile ikinci kez burada ödül sahibi olmak bizi gururlandırıyor. Markalı konut projeleri ile birlikte modern mimariyi fonksiyonellikle birleştiren yapılar üreten Türk firmaları hem inşaat hem mimari alandaki gelişimini tüm dünyaya kanıtlıyor” dedi.

MİPİM’de Türk çadırına yoğun ilgi

20 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda Türk çadırının yoğun ilgi gördüğünü belirten Özkök, “Yabancı fonlar, bireysel ve kurumsal yatırımcılar Türk firmalarıyla birebir görüşmeler yaparak, projelerle yakından ilgileniyorlar. İnşaat sektörü, dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin lokomotif sektörü görevi taşıyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme göstermesi için yabancılara satışların artması gerekir. MİPİM Fuarı, Türkiye’nin inşaat sektöründeki güçlü rolünü yabancılara gösterebileceği önemli bir platform. Burada gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu geri dönüşlerini alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI