Dolar 32,5707
Euro 34,9946
Altın 2.460,16
BİST 9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

TİSK kıdem tazminatı için uyardı

TİSK kıdem tazminatı için uyardı
03 Haziran 2016 20:32 | Son Güncellenme: 03 Haziran 2016 20:56
A+
A-

para

Kıdem tazminatında işletmelerin maliyetini artıracak ve işçi-işveren ilişkilerini bozacak düzenlemelerden kaçınılmalı

TİSK, ekonomi yönetiminin çalışma hayatına yönelik regülasyonlardan ziyade kaynak sorununun çözümü olarak çalışma hayatına ilişkin düzenlemelere yöneldiğini vurguladı. TİSK, özellikle kıdem tazminatında işletmelerin maliyetini artıracak ve işçi-işveren ilişkilerini bozacak düzenlemelerden kaçınılmasını önerdi.

TİSK, ülkemizin büyüme oranının gelişmiş ülkelere kıyasla iyi olmakla birlikte, potansiyel büyüme oranı olarak görülen yüzde 5’in 2012’den beri yakalanamadığını kaydetti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından hazırlanan Mayıs ayı Ekonomi Bülteni’nde, ekonomi yönetiminin kaynak arayışı içerisinde olduğuna dikkat çekildi. Ekonomi Bülteni’nde, otomatik bireysel emeklilik yaklaşımı ve kıdem tazminatında yeni bir sistem oluşturma isteğinin deçalışma hayatına yönelik regülasyonlardan ziyade kaynak sorununu çözmek amacı taşıdığı ifade edildi. TİSK Bülteni’nde, “İç tasarrufları artırmak herkesin iştirak ettiği bir amaç olmakla birlikte, özellikle kıdem tazminatında işletmelerin maliyetlerini artıracak ve işçi-işveren ilişkilerini bozacak düzenlemelerden kaçınılması gerekiyor” uyarısı yapıldı.

Türkiye’de kritik fiyat değişkenleri olan faiz oranı ve döviz kurundaki kırılganlıkların devam ettiğini vurgulayan TİSK, “Cari açığın gerilemesine rağmen, ihracattaki azalış bu düşüşü gölgeliyor. İhracat 2015 Ocak ayından bu yana sadece üç ay artış gösterdi, on üç ay ise azaldı. Cari açığın finansmanı net hata noksan olgusuna dayalı. Yılın ilk dört ayı sonunda merkezi yönetim bütçe dengesi yapısal reformlar uygulanmak suretiyle değil, TCMB’nin kâr transferi ile sağlandı” yorumunda bulundu.

Türkiye potansiyel büyüme oranını yakalayamıyor

Büyümedeki yavaşlama ve küçülmenin şu anda dünya ekonomisinin en büyük problemi olduğu kaydedilen TİSKEkonomi Bülteni’nde, likidite tuzağına çekilen ekonomilerin “sürekli durgunluk” trendi izlediğibelirtildi. TİSK Ekonomi Bülteni’ndeÜlkemizin büyüme oranının gelişmiş ülkelere kıyasla yüksek olduğu, ancak 2012 yılından bu yana yüzde 5’lik potansiyel büyüme oranının yakalanamadığı hatırlatıldı. Bülten’de, “Oldukça kırılgan yapıdaki bu ortamda ekonomik birimlerin temel beklentisi, 65. Hükümet’in işbaşına gelmesi ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı risklerin en aza indirilmesi ve ekonomide güven ortamının yeniden sağlanmasıdır” denildi.

REKLAM ALANI