Dolar 32,3659
Euro 34,6536
Altın 2.381,91
BİST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Hızlı balık yavaş balığı yutar!

Hızlı balık yavaş balığı yutar!
11 Mart 2013 20:03 | Son Güncellenme: 11 Mart 2013 20:04
A+
A-

Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar__

Teknolojinin Hızla Geliştiği Günümüzde Kariyeriniz İçin İngilizce Şart

İnternetin ve teknolojinin dört bir yanımızı sardığı günümüzde, İngilizce artık  bir dünya dili oldu. Dünyadaki tüm güncel gelişmeler, internetin sağladığı büyük bir hızla ilerliyor. Artık ‘Büyük Balık Küçük Balığı Yutar’ lafı, ‘Hızlı Balık Yavaş Balığı Yutar’a dönüştü. Kişinin mesleği her ne olursa olsun, kariyerinde hızla ilerleyebilmesi ve rekabette bir adım daha öne çıkabilmesi için İngilizce eğitimini tamamlaması şart.

Bütün dünya ile iletişimin tek dili haline gelen İngilizce, kariyerlerinde ilerleme kaydetmek isteyenlerin olmazsa olmazı. İstatistiklere göre her türlü elektronik haberleşmenin yüzde 75’i ile dünyadaki teknik ve bilimsel yayınların yüzde 95’i İngilizce yapılıyor. 2 milyardan fazla insan İngilizce öğreniyor; 900 milyon insan ise ikinci dil olarak İngilizce konuşuyor. Günceli yakalamak ve kariyerlerinde ileri adım atmak isteyenler de bu nedenle İngilizce eğitimlerine ağırlık veriyor. Çünkü kişinin meslek dalı her ne olursa olsun, artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor.

 Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, İngilizcenin dünya dili haline gelmesinin en önemli sebebini, ‘internet iletişimi’ olarak görüyor.  Uçar, Türkiye’nin genç nüfusu ile sosyal hayat ve iş hayatında artan internet kullanımı ve herkesin birbiriyle hem ticari hem de sosyal ilişkisini internet ortamında kurmasıyla İngilizce öğreniminin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor.

“Kişinin, firmalarca tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de İngilizce”

İngilizcenin önemi gelişmiş ülkelerde daha üst sıralarda yer alırken Türkiye’de orta sıralarda. Fakat bu durumun değişeceğini öngören Dündar Uçar konuyla ilgili şu açıklamaları yapıyor: “İş hayatında İngilizce kaçınılmaz. Hayatınızda mesleğinizi birçok kez değiştirebilirsiniz, fakat önünüze nasıl fırsatlar çıkarsa çıksın İngilizceye hayatınızın her alanında ihtiyacınız olacak. Örneğin, günümüzde ulusal şirketlerde uluslararası ortaklıklar çoğalıyor. Bu nedenle devamlı paylaşımlar için İngilizce öğrenmek kaçınılmaz hale geliyor. Ayrıca tüm dünyada işsizlik temel bir sorun ve talep çok yüksek. Kişinin, firmalarca tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de İngilizce. Dolayısıyla, İngilizceye verilen önem, önümüzdeki yıllarda çok daha artacak” diyor.

Hem yeni ünvan ve branşların ortaya çıktığı hem de teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde olduğumuza dikkat çeken Dündar Uçar: “Günümüzde rekabet ve hız had safhada. Bütün dünyada yaşam uzuyor. İnsanları çok uzun bir ömür bekliyor ve bu uzun ömürde iyi ve kaliteli bir iş yaşamı ile kariyer fırsatları için İngilizce eğitimini eklemek şart oldu. Biz Wall Street Institute olarak, kişilerin iş hayatında etkin derecede yararlanabileceği özel programlar sunuyoruz. Financial Times ile iş birliğimiz sayesinde öğrencilerimiz Financial Times’ın sadece WSI öğrencilerine özel olarak hazırladığı makaleleri  okuyabilir,  global dünyadaki güncel konular üzerinden ana dili İngilizce olan öğretmenler ile pratik yapabilirler. Ayrıca EnglishPRO adını verdiğimiz ürünümüzle iş hayatınızda İngilizceyi nasıl etkili kullanacağınızı genel İngilizce eğitiminiz ile eş zamanlı olarak öğrenebilirsiniz” şeklinde konuşuyor.

REKLAM ALANI