Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Henkel, Spotless Group’u 940 milyon Euro’ya satın alıyor

Henkel, Spotless Group’u 940 milyon Euro’ya satın alıyor
10 Haziran 2014 09:37
A+
A-

Colour_Catcher_Gamme_354179Henkel AG & Co. KGaA, Spotless Group SAS’ın tüm hisselerini almak üzere BC Partners tarafından tavsiye edilen fon anlaşmasını imzaladı. Borcun dâhil edildiği işlem 940 milyon Euro olup nakit olarak finanse edilecek.

Spotless Group, Batı Avrupa’da çamaşır yardımcıları (çamaşır bezleri, leke çıkarıcılar, kumaş boyaları), haşere ile mücadele ve ev bakımı alanında faaliyet gösteriyor. Eau Ecarlate, Dylon, Grey ve Catch şirketin lider markaları arasında yer alıyor. 2013 mali yılında yaklaşık 280 milyon Euro satış elde eden Spotless Group, Fransa, İtalya, İspanya, Benelüks ve Birleşik Krallık gibi Avrupa pazarlarında yaklaşık 470 çalışanıyla lider pazar konumları bulunuyor.

Satın alma ile ilgili olarak bir açıklama yapan Henkel CEO’su Kasper Rorsted, “Bu satın alma, Henkel’in olgun piyasalarda seçici olarak cazip kategorilere yatırım yapmak üzere geliştirdiği global stratejisinin bir parçası. Spotless Group’u alarak, piyasadaki konumumuzu güçlendirip, oldukça karlı büyüme segmentlerine gireceğiz.” diyor.

Henkel Çamaşır ve Ev Bakımı İş Kolundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bruno Piacenza ise “Spotless Group’un lider marka ve teknolojileri, iş kolu segmentleri ile hizmet sunduğu bölgeler bizim portföyümüze tam olarak uyuyor ve gelecekteki karlı büyümemiz için potansiyel sunuyor” şeklinde konuşuyor.

Antitrust yetkililerinin onayına bağlı olan bu satın almanın, en geç 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2013 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro’luk satış ve 2,5 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI