Dolar 32,5351
Euro 34,8843
Altın 2.441,44
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Hedef 500 milyar dolar ihracat

Hedef 500 milyar dolar ihracat
24 Ocak 2015 13:44
A+
A-

İhracatcilara egitim (3)

Egeli ihracatçılar ilk inovasyon eğitimini Yaşar Üniversitesi’nde alacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığında ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Akademisi’nin ilk eğitimleri başlıyor. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek eğitimlerle Egeli ihracatçı firma sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar hızla gelişen rekabet koşullarında yeni fikirleriyle firmalarının fark yaratmalarını ve karlılıklarını artırmalarını sağlayacak.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) arasında “İnovasyon Yönetimi Akademisi” işbirliği protokolü imzalandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlattı.

İnovasyon Yönetimi Akademisi’nin firmaların zorlu koşullarda ihracat ve karlılık oranlarını artırabilmeleri için tasarlandığını belirten Ünlütürk, “Bilindiği gibi firmalarımızın ortak sorunu, katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri. Bizler de bu noktadan hareketle, ekonomimizin temelini oluşturan ihracat firmalarımızın inovasyonla daha çok katma değer sağlamalarını hedefledik.” dedi.

Türkiye’nin ortalama ihracat fiyatının kg. başına 1.6 dolar olduğunu anlatan Ünlütürk, Almanya ve Japonya’nın ortalama ihraç fiyatının 4 dolar, Güney Kore’nin ise 3 dolar seviyesinde olduğunu Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için ihracatta bu rakamlara ulaşması gerektiğini, yüksek katma değerli ürün üretiminin de Ar-Ge, İnovasyon ve tasarımdan geçtiğini dile getirdi.

HEDEF TÜM TÜRKİYE

Programın hangi eğitimleri kapsadığına da değinen Sabri Ünlütürk şunları söyledi:

“Pilot eğitimlerini tamamladığımız İnovasyon Yönetimi Akademisi’nde bundan sonraki hedefimiz, programı tüm Türkiye’ye yaygınlaştırarak katma değerli ürün ve hizmetlerin geliştirilmesiyle 2023 ihracat hedefimize emin adımlarla ilerlemeyi sağlamaktır.”

BİLİMLE SANAYİ BULUŞUYOR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da İnovasyon Akademisi’nde gerçekleştirilecek eğitimlerin gerçek yaşamla bilimi buluşturacağını söyledi. Prof. Dr. Barkan, “Eğitimlerle katılımcılar inovasyon konusunda yeterli bilgi altyapısına sahip olacak. İnovasyon için gerekli finansman kaynakları hakkında bilgi sahibi olacaklar ve uygun finansman kaynakları için  projeler hazırlayabilecekler” dedi.

YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta ise; “Üniversite öğrencilerine, mezunlarına ve üniversite dışına yönelik planlanan sertifika eğitimi İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye’de üniversite işbirliğinde gerçekleşecek ilk program olacaktır” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI