Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Gelişen ülkelerden rekor sermaye çıkışı

Gelişen ülkelerden rekor sermaye çıkışı
19 Kasım 2016 11:29
A+
A-

cari-acik

Trump’ın seçilmesinin ardından fonların gelişmekte olan ülke tahvil ve bonoları ile borsalarından çıkışı hızlandı

ABD başkanlık seçimleri sonrası JP Morgan verilerine göre gelişmekte olan tahvil fonlarından 6.4 milyar dolar ile haftalık bazda rekor para çıkışı oldu.

Bu çıkış ile gelişmekte olan ülke tahvil fonlarına bu yıl başından bu yana giren para miktarı bir haftada yüzde 11 oranında azaldı. Gelişen ülke tahvil fonlarına bu yıl giren paranın büyüklüğü 49.4 milyar dolara indi.

Fonların izlediği en yaygın gelişmekte olan ülke tahvil endekslerini derleyen JP Morgan tarafından yayımlanan değerlendirmede, “Gelişmekte olan ülke fonları ABD seçimleri sonrası keskin şekilde yön değiştirdi, hem tahvil hem de borsa fonlarından ciddi çıkışlar oldu, borsada işlem gören fonlar (ETF) ise çıkışlardan orantısız bir pay aldı” denildi.

Gelişmekte olan ülke borsa fonlarından ise 6.2 milyar dolar ile Ağustos 2015’ten bu yana en keskin çıkış kaydedildi. Bu fonlara bu yıl giren paranın yüzde 35 azalarak 11.8 milyar dolara gerilediğini gösteriyor.

 

REKLAM ALANI