Dolar 32,3352
Euro 34,6543
Altın 2.414,22
BİST 10.081,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

FC Barcelona Avea ile Şanlıurfa’da…

FC Barcelona Avea ile Şanlıurfa’da…
09 Haziran 2013 09:34
A+
A-

AveaCEOsu_Erkan_Akdemir

Avea, FCBarcelona’yı Şanlıurfa’nın ayağına getirdi,Şanlıurfa’dan Barcelona’ya uzanan yıldız köprüsünden genç Messi ve Xaviler geçti

Avea, FC Barcelona işbirliği ile Türkiye’nin futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla düzenlediği FCBEscola Camp Avea, 2013 yılının ilk dönem kampına katılacak genç yetenekleri, Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği seçmelerde belirledi. 7-8 Haziran tarihlerinde yapılan seçmelerde başarılı olan genç yetenekler, 2013 yılı ilk dönem kampında Barçalı yıldızları yetiştiren hocalardan eğitim alacak

“FC Barcelona’yı Şanlıurfa’ya; Şanlıurfalı, Gaziantepli, Mardinli, Adıyamanlı, Karamanlı, Diyarbakırlı gençlerimizin ayağına getirdik” diyen

Avea CEO’su Erkan Akdemir:“Şanlıurfa ile Barcelona arasında bugün burada kurduğumuz ‘Yıldız Köprüsü’ aracılığıyla Messilerin, Xavilerin çıkması en büyük dileğimiz. Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi olarak, Türkiye’nin her şehrindeki gençlerimizin; hayallerin gerçeğe dönüştürülebildiğini görmelerini istiyoruz. Bunun için de şehir sınırlarında hapsolmuş, sokak aralarında kalmış yetenekleri dünyaya kazandırmak; yeteneğin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz” dedi. Akdemir, FCBescola Camp Avea’da bu yıl kızların da olacağını açıkladı.

Türkiye’nin en çok konuşturan operatörü Avea’nın dünyanın en çok konuşulan takımı FC Barcelona ile işbirliği yaparak, Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın 2013 1. dönem kamp seçmeleri, Şanlıurfa’da 7-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Avea CEO’su Erkan Akdemir ev sahipliğinde; Şanlıurfa Valisi Celalettin Yönenç, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve Avea üst yönetiminin katılımı  ile gerçekleştirilen seçmeler, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF)’nun desteği ile yapıldı. Seçmelere, çevre illerin yanı sıra Türkiye genelinde düzenlenen futbol turnuvaları sonucunda belirlenen yüzlerce genç futbolcu adayı katıldı.

9-15 yaş aralığındaki genç yetenekler arasından seçilen yıldız futbolcu adayları, Haziran ayı sonunda gerçekleştirilecek FCBEscola Camp Avea 2013’ün ilk kamp dönemine katılarak bir hafta boyunca FC Barcelona’nın yıldızlarını yetiştiren eğitmenlerden ders alacak.

“Başlama düdüğünü geçtiğimiz yıl Van’da çalmıştık,bu yıl da Şanlıurfa’da çalıyoruz…“

FC Barcelona ile gerçekleştirilen bu işbirliği ile gençlerin hayatlarına farklı anlamlar kattıklarını ve futbolla bir değişim ateşi yaktıklarını söyleyen Avea CEO’su Erkan Akdemir: “2011 yılında yaktığımız bu ateşi daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Avea yönetim takımındaki arkadaşlarımızla bugün burada olmamızın temel nedeni de bu” dedi ve ekledi: “Hayata geçirirken çok heyecan duyduğumuz FCBEscola Camp Avea Projesi’nin ‘başlama düdüğünü’ geçtiğimiz yıl Van’da çalmıştık. Bu yıl da Şanlıurfa’dayız. Yani bir başka değişle FC Barcelona’yı Şanlıurfa’ya; Şanlıurfalı, Gaziantepli, Mardinli, Adıyamanlı, Karamanlı, Diyarbakırlı gençelerimizin ayağına getirdik. Şanlıurfa ile Barcelona arasında bugün burada kurduğumuz ‘Yıldız Köprüsü’ aracılığıyla başta Şanlıurfa’dan olmak üzere Türm Türkiye’den Messilerin, Xavilerin çıkması en büyük dileğimiz.

Bu konuda odağımıza ise ‘fırsat eşitliğini’ alıyoruz. Çünkü, Türkiye’nin her şehrindeki gençlerimizin; hayallerin gerçeğe dönüştürülebildiğini görmelerini istiyoruz. Bunun için de şehir sınırlarında hapsolmuş, sokak aralarında kalmış yetenekleri dünyaya kazandırmak; yeteneğin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz” dedi.

“Haydi kızlar futbola”

Gerçekleştirilecek FCBEscola Camp Avea 2013’ün ilk kamp dönemine Amasya, Trabzon, Ordu ve Samsun’da bulunan sevgi evleri, çocuk yuvaları ve çocuk yurtlarından belirlenen 20 gencin de katılacağını belirten Akdemir sözlerine şöyle devam etti: ”Projemiz bu yıl bizi çok daha fazla heyecandırıyor, çok daha fazla gururlandırıyor. Çünkü bu yıl kamplarımıza, 5 ilde bulunan Sevgi Evleri’nden spora ilgi duyan 20 gencimiz de katılacak. İkinci yeniliğimiz de bu yıl ilk kez kampta kızlarımızın da yer alacak oluşu… Evet bu yıl FC Barcelona ile birlikte Türkiye’de ‘Haydi kızlar futbola’ diyoruz. Oluşturacağımız ayrı bir kampta, tıpkı Barcelona’da olduğu gibi erkeklerin yanı sıra yetenekli kızlarımızın da eğitim almasını sağlayacağız. Yetenekleri bağrında barındıran Anadolu’nun bereketli topraklarından 260 gencimiz kamplarımızda 24 eğitmenle birlikte Barcelona Futbol Kulübü’nün başarı sırlarını keşfedecek, kendi başarılarını yazacaklar.

260 gencin, gelecekleri için sahada top sürerken, hayallerinin de peşlerinden geleceğini ifade eden Akdemir;“24 hocamız ise aldıkları bu eğitimi, şimdi ders verdikleri sınıflar nezdinde, binlerce çocuğa aktarıyorlar. Bu da projenin sürekliliğini sağlarken, aynı zamanda kendi kendine büyümesinin de ana kaynağını oluşturacak” dedi.

Türkiye’nin her bölgesinden yetenekli gençlerimiz keşfedilmeyi bekliyor

FCBEscola Camp Avea’nın Şanlıurfa seçmeleri öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Yönenç; “Nüfusunun yüzde 72’sini gençlerin oluşturduğu Şanlıurfa ilinin FCBEscola Camp Avea gibi gençlere fırsat eşitliği yaratan, hayallerine doğru yepyeni bir kapı açan projelere ihtiyacı var. Sedece Şanlıurfa değil; Türkiye’nin her bölgesinde çok yetenekli gençlerimiz keşfedilmeyi bekliyor. Avea’nın bu projeyle ülkemizdedeki yetenekli gençlere Barcelona gibi bir takımdan eğitim alma fırsatı sunuyor olması gerçekten onur verici. Bu yüzden, biz de Şanlıurfa olarak bu projede yer alıyor olmaktan dolayı heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Öte yandan, futbol dünya genelinde en çok sevilen spor dallarından biri olduğu için, hem ülkenin uluslarası arenada tanınmasında büyük rol oynamakta hem de ülke ekonomisinin gelişimine hizmet etmektedir. Ülkemiz için de bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi

FCBEscolaCampAvea_SanliurfaSecmeleri

 

REKLAM ALANI