Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Dünyadaki ilk “Hello Kitty World” İstanbul’da açılıyor…

Dünyadaki ilk “Hello Kitty World” İstanbul’da açılıyor…
30 Mayıs 2012 06:38 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 22:41
A+
A-

Dünya cirosu 6 milyar dolar olan Hello Kitty, yine dünyada bir ilk olan,

“Hello Kitty World” için İstanbul’a geldi. Peritozu firmasının yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımı ve 3.000 m2 kapalı alan ile İstanbul’da hizmete girecek olan “Hello Kitty World” hayata geçiyor. Motosiklet, çanta, aksesuar, ayakkabı, gitar, moda ürünleri, pırlanta ürünleri ve yatak takımları gibi çok geniş bir ürün yelpazesinin bulunacağı Hello Kitty World, Ataşehir’de hizmete girecek. Hello Kitty’nin Türkiye’deki en yakın arkadaşı ise dünyaca ünlü modelimiz Tülin Şahin’dir.

Japon hediyelik eşya ve oyuncak firması Sanrio tarafından 37 yıl önce yaratılan Hello Kitty bugün tüm dünyada bir fenomen. Yıllık cirosu 6 milyar dolar olan Hello Kitty’nin 300’ü Japonya’da olmak üzere 1.300’den fazla lisansiyesi var. Hello Kitty World konseptinin en önemli özelliği, Hello Kitty ürün çeşitliliğini Türkiye‘deki hayranlarıyla buluşturmak.

Hello Kitty’nin en buyuk özelligi, hayranlarinin duygularını yansıtabilmesi; sahibi gülüyorsa gülüyor, şaşırıyorsa şaşırıyor. Sahibi çocuksa çocuksu bir ifadesi oluyor, yetişkinse yetişkin. İşte bu ilginç kiz Hello Kitty dünyada bir ilk olarak “Hello Kitty World”ün basin duyurusu için İstanbul’a geldi.

Dünyadaki ilk “Hello Kitty World” İstanbul’da açılıyor…

Hello Kitty markasını Türkiye’ye kazandıran Sanrio’nun ajansı Max Licensing desteği ve Peritozu firmasının yatırımıyla gerçekleşen dünyadaki ilk “Hello Kitty World” yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım, 3.000 metrekare kapalı alan ve 400 metrekare bahçe alanı ile İstanbul’da hizmete giriyor. Ataşehir’de açılacak olan mağaza ve eğlence dünyası “Hello Kİtty World”ün dünyada bir benzeri yok.

Türkiye’de olmaktan heyecan duyuyoruz…

Açılış konuşmasını yapan Sanrio Başkanı Kunihiko Tsuji “Sanrio’nun Avrupa ve Ortadoğu’da yaptığı satış, dünya toplam satışının yüzde 30’unu teşkil ediyor. Bu oran

 

bizim için çok ciddi bir rakam. Hello Kitty ve Sanrio’nun diğer karakterleri insanlara büyük gülümseme ve mutluluk vermek için varlar. Türkiye’deki bu projeyle de Avrupa ve Ortadoğu’ya mutluluk vereceğimize inanıyoruz. Sanrio’nun ilk mağaza ve eğlence dünyası “Hello Kitty World”ü Türkiye’de görmek çok heyecan verici. Bu önemli projede Peritozu’nun iş ortağımız olması da bizim için çok mutluluk verici. Ayrıca bu yeni oluşumun Japon ve Türk kültürü için bir bağ olacağına inanıyoruz” dedi.

İstanbul benzersiz bir şehir…

Konuyla ilgili açıklama yapan Max Licensing Kurucusu Diana Magarino şunları söyledi; “Kuruluşundan beri, Sanrio’nun aktiviteleri sosyal iletişime yönelik olmuştur. Uzun yıllardır Sanrio vizyonu, insanların umut ve mutluluğu geçici trendlerden ziyade kalıcı moda akımları yaratan kreasyonlarda bulabileceği inancı üzerine kurulmuştur. Sanrio karakterleri duyguları dile getirir, insanların birbirlerine hediyeler vermesini teşvik ederek mutlu, gülümseyen yüzler yaratır.

Sanrio’nun Türkiye temsilicisi olarak, hedefimiz çok geniş bir ürün gamı, yenilikçi perakende konsepleri ve hediye vermeye teşvik ile, Hello Kitty gibi Sanrio markalarının tanınmasını sağlamaktır”.

Magarino sözlerine şu şekilde devam etti: “2010 yılında yaptığı Hello Kitty 35. yıldönümü kutlamaları basın toplantısı sırasında Sanrio, perakende mağazaları olarak hedeflerinin 3 yıl sonra olduğunu açıklamıştı. Ancak Türkiye’de genişleme stratejisi, piyasadaki ürünler için yüksek talep ve Peritozu’nun da vizyon ve coşkusu nedeniyle bunu daha öne aldık. Bu benzersiz Hello Kitty World konsepti, dünyada türünün ilk örneğidir. Sanrio’nun halen kullanımda olan perakende mağazacılık modellerinin özellikleri ile yeni, interaktif uygulamalar entegre edilerek, tamamen farklı, eğlenceli bir alışveriş mekanı yanında, insanların hoşça vakit geçirebileceği, arkadaşları ile bir araya gelebileceği ve ilgi çekici yeni ürünleri görebileceği sosyal bir ortam yaratmayı hedefliyoruz.

Hello Kitty World’deki ürünler, Türkiye, Japonya, İtalya ve dünyanin birçok ülkesinden temin edilecek. Sanrio ile işbirliği yapan Swarovski, Fender guitars, Fuji ve Casio gibi ünlü markalar da Hello Kitty World’de yer alacaklar. Geniş kitlelerin ilgisini çekecek ilginç ürünlerin ve yeni eğlenceli perakende deneyiminin herkesi mutlu edeceğine inanıyoruz”.

Magarino dünyada ilk defa açılacak olan bu merkez için neden İstanbul’un seçildiğini ise şu şekilde açıkladı: “İstanbul tarih boyunca her zaman eşsiz ve heyecan verici bir şehir olmuştur. Dünyada bir çok ekonomi küçülürken tutarlı bir büyüme göstermiştir.   Popülaritesi artan ve sevilen turistik bir şehir olan İstanbul, farklı kültürlerde ve dinlerde birçok insan için, modern, şık ve lüks bir şehir. Hızla gelişen bu kent, dünya standartlarında olması itibariyle artık modaya da yön veriyor”.

Magarino, bir sonraki Hello Kitty World merkezleri için Manhattan ve Londra’nın da dikkate alındığını belirtti.

Çocuklar ve kadınlar Hello Kitty’e bayılıyor…

Daha sonra söz alan Peritozu firmasının ortağı ve “Hello Kitty World” konseptinin yaratıcısı Beste Kaleli Tekelioğlu ise şunları söyledi: “40 yıldır Türk iş dünyasında hizmet veren Kaleli Ailesi olarak Sanrio ile bu güzel projede işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. Ülkemizin son yılllarda artan iktisadi önemini göz önünde bulundurarak farklı sektörlere açılma ve yatırımlarımızı arttırma kararı aldık. Bu yatırımı hangi alanda yapma kararımız ise çok samimi bir şekilde gelişti. İki kız çoçuğu annesi bir yüksek içmimarım ancak çocukluğumda oluşan Hello Kitty hayranlığım hiç kaybolmadı. Aynı heyecanı bugün de kızlarımın duyduğuna büyük bir mutlulukla şahit oluyorum. Ne zaman yurtdışına gitsek, biri 2 diğeri 6 yaşında olan kızlarım ve bugün 33 yaşında olan bendeniz bu markayla vakit geçiriyoruz.

İkinci nedenimiz ise çok daha profesyonel ve ticari bir karar. Bugün, daha önce de altını çizdiğim üzere, Türkiye bölgenin yükselen ekonomik devi. İstanbul’a burada ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü bu şehir bu devin dünyaya açılan penceresi. Adeta Orta Doğu ve Balkanlar’ın moda merkezi. Düne kadar İstanbul’da birçok farklı markayı bulmak mümkündü, ancak ne yazık ki alanının en büyüğü olan Hello Kitty’nin henüz bir mağazası yoktu. Dünya devi bu markayı bu mantıkla ele aldık ve yaratmak istediğimiz konsepti de bu çerçevede değerlendirdik ve Hello Kitty World konseptini Türkiye’de yaratma kararı aldık. Bu projeyi 15 milyon dolar yatırımla hayata geçirdik.

3.000 metrekare kapalı alan ve 400 metrekare açık alana kurulu mağazamızda bebek ürünlerinden 12 yaş altı kız çocuğu tekstiline, oyuncaktan kırtasiyeye, mücevherden mutfak ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürün sunulacak. Hello Kitty bunlarla da sınırlı değil; ürün gamımızda Vespa’dan Swarovski’ye, Llyadro’dan Fender gitara, ve hatta Tiffany’e kadar birçok farklı ünlü marka var.

Moda bölümümüz biz kadınlar için cazibe noktası çantalar, ayakkabılar, aksesuarlar ve valizlerle çok renkli. Bahçe cafémiz herkesin buluşma ve interaktif oyunlarla eğlenme alanı.

Yaklaşık 750 metrekare olan “Hello Kitty Town” ise, fotoğraf stüdyosu, kuaför ve güzellik salonu, Hello Kitty ürünlerinin bulunduğu evler, Hello Kitty kurabiyeleri ve ekmekleri sunulan fırın ve çiçekçi içeren arnavut kaldırımlarıyla tam bir köy. Ve bu köyün en önemli sakini Hello Kitty kendi evinde sevenlerini ağırlıyor olacak.”

 

Kaleli Tekelioğlu sözlerine şunları ekledi: “Global anlamda ailelere hitap edecek bir proje olmasından dolayı burada erkeklere yönelik markalarımız da olacak. Genç erkeklere ve babalara yönelik de bir mekan oluşturarak herkesin burada eğlenerek vakit geçirmelerini sağlayacağız”.

REKLAM ALANI